Politika & Kriminal

Kod Vukovara otkrivena masovna grobnica iz Domovinskog rata, pronađeni su posmrtni ostaci četiri osobe

Hrvatska još uvijek traga za 1.872 osobe nestale u ratu

13.03.2017., Zagreb - Nakon pronalaska kosti u Gracanima pocelo je iskapanje zbog sumnje da se radi o zrtvama iz Drugog svjetskog rata. Nagadja se da je ovdje pokopan velik broj hrvatskih i njemackih vojnika, kao i pobijena stoka. 
Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Ilustrativna fotografija/PIXSELL

U Marincima na području Vukovarsko-srijemske županije u subotu su pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe u terenskim istraživanjima koja se provode u okviru potrage za osobama nestalim u Domovinskom ratu.

Riječ je o još jednoj masovnoj grobnici otkrivenoj na području Vukovarsko-srijemske županije, a ekshumirani posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije, priopćilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

RH traga za 1.872 osobe nestale u ratu

Hrvatska još uvijek traga za 1.872 osobe nestale u Domovinskom rata, pri čemu je najviše osoba, njih 530, s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Uprava za zatočene i nestale nastavlja s provedbom istraživanja na lokacijama za koje prikupljena saznanja ukazuju da su moguća mjesta prikrivenih grobnica iz Domovinskoga rata, navode iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Nastavite čitati