Politika & Kriminal

Kolakušić bi organizirao policiju da zove ljude i provjerava jesu li zbilja potpisali za njegove protukandidate

Bude li u prilici, Kolakušić će provjeriti one kandidate koji su mu sumnjivi

Mislav Kolakušić predao je danas DIP-u potpise za predsjedničku kandidaturu. Prikupio je 15.000 potpisa za kandidaturu i pritom izjavio kako je, prema viđenju njegovog tima na terenu, potrebne potpise realno moglo prikupiti tek četiri kandidata.

Kaže i kako je šokiran brojem potpisa koje je prikupio njegov politički protivnik Zoran Milanović. “Šokiran sam sa 70.000 potpisa koje je predao SDP, jer sumnjam da su se oni dogodili. Nerealno je da je Radimir Čačić prikupio 7000 potpisa, to spada u sferu znanstvene fantastike”, rekao je Kolakušić.

Provjera potpisa

Kolakušić je kazao kako će, dođe li u takvu situaciju, provjeriti prikupljene potpise. Uz to, posve ozbiljno priča kako će u tu provjeru uključiti i policiju. “Iskreno sumnjam u prikupljene potpise, pogotovo nekih kandidata koji su rekli da su ih u samo nekoliko dana prikupili. Iznimnu zabrinutost imam u regularnost prikupljenih potpisa pogotovo ako oni budu u velikom broju, sumnjam da su se oni dogodili”, rekao je.

A onda je uslijedio najbolji dio njegova istupa. Kaže kako će u provjeru pozvati i policiju kako bi kontaktirali ljude i provjerili jesu li doista potpisali podršku. “HDZ, Škoro i mi, drugi nisu skupili po danu ni 5 potpisa”, rekao je Kolakušić.

Upitan koja će mu biti strategija do kraja kampanje, Kolakušić je rekao da su sučeljavanja jedino gdje donekle može usporediti program s protukandidatima. “Ja polažem svu nadu u sučeljavanja, nemamo reklame, niti audiovizualne ni društvene mreže. Pozivam sve televizije da organiziraju prava sučeljavanja. Nadam se da će se uistinu predati potpisi koji su skupljeni i da ćemo imati javna televizijska sučeljavanja”, kaže Kolakušić.

Nastavite čitati