Politika & Kriminal

Kolakušić je stvarno zvijezda trenutka. Sad se oko njega na Twitteru svađaju Holy i Jadranka Kosor

Sve je pokrenula Kolakušićeva izjava da se o pobačaju treba odlučivati na referendumu

FOTO: PIXSELL

Najveće iznenađenje izbora za Europski parlament, Mislav Kolakušić, svojim odvažnim planovima za nastavak političke karijere već nekoliko dana privlači pozornost na društvenim mrežama. Jutros su se oko njega na Twitteru porječkale bivša premijerka Jadranka Kosor i nekadašnja ministrica zaštite okoliša Mirela Holy. Svađa je počela zbog Kolušićeve izjave da pitanje legalnosti pobačaja treba rješavati na referendumu, što, kazao je, ne bi bilo protuustavno jer “Ustav je napisao narod”.

Ta tvrdnja izazvala je Mirelu Holy, koja je na Twitteru komentirala da je “Vlado Šeks za Kolakušića narod koji je napisao Ustav”. Na to je reagirala Jadranka Kosor. “Ustav Republike Hrvatske su pisali K. Olujić, S. Sokol i V. Šeks. Nikako Šeks sam”, tvitala je bivša premijerka. “U svakom slučaju Ustav nije napisao narod kako gospodin tvrdi”, ustrajala je Holy. Kosor nije bila spremna odustati: “Ali nije ni Šeks sam”, napisala je. Mirela Holy argumentirala je kako je Šeks najpoznatiji od pisaca Ustava, na što je Kosor upitala: “Pa? Svi su ravnopravno pisali. Dapače.”

Holy je prva popustila

“Točno, kao što ni RH nije postala članica EU zato što si ti potpisala pristupni ugovor”, odgovorila je Holy uz smajlić. Kosor nije mislila da je to zabavno ostala dužna. “Ali si ti zato zastupnica u EP”, odgovorila je. “Fakat si nabrijana na mene, iako mi nije jasno zašto. Ugodan dan ti želim”, pokušala je zaključiti raspravu Holy, ali Kosoričina je morala biti zadnja: “I ja tebi sve najbolje. Nisam ja ništa “nabrijana” na tebe. Ugodan dan!”

Nastavite čitati