Politika & Kriminal

Kolege napale HDZ-ovog šefa Studentskog zbora. Njegov zamjenik: ‘Nisam imao pojma na kakve ludosti troši javni novac, to je nakazno’

Njegov zamjenik proziva ga zbog nepodnošenja financijskog izvješća te tvrdi da se tu radi o 'političkoj i moralnoj nakaznosti'

Nakon što je Telegramova istraživačka novinarka Dora Kršul jutros objavila tekst o tome kako je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, HDZ-ovac Mihovil Mioković, u svom dvogodišnjem mandatu spiskao 700.000 kuna javnog novca (i to uz ostalo na MacBook računala, Lenovo ThinkPad, nepregledan broj promo majica, znački, Samsung Galaxy mobitele, uništavač i rezač papira, komunikacijski trening za predsjednika Zbora, poslovnu kožnu torbu, party i prijenosne zvučnike), o svemu su se oglasili i njegovi suradnici i kolege.

Miokovićev zamjenik Josip Periša, za 24 sata je izjavio kako je zgrožen načinom trošenja novca te da ni sam nije znao za iznose, s obzirom na to da predsjednik Zbora ne mora podnositi financijsko izvješće Predsjedništvu ni članovima Skupštine. Kazao je kako su na taj problem i ranije upozoravali.

“Ovo smatram političkom i moralnom nakaznošću. Ja ne mogu shvatiti da student kupi torbu za laptop, da si plati tečaj javnim novcem. To je za mene najveće ruglo i sramota koje sam vidio. On vodi sve kao autokrat, mi ne pričamo već pet mjeseci”, izjavio je Periša.

‘Ljaga i sramota’

Za 24 sata izjavu je dao i Mate Marušić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, koji se odmah ogradio od Miokovića i načina na koji je trošio novac.

“Ovo baca ljagu i sramoti cijelo studentsko predstavništvo. Mi smo tu da pomažemo studentima, organiziramo akcije, radimo za njihovu dobrobit, imamo veliku obavezu. Ovo mi nikako nije jasno, ne razumijem”, rekao je Marušić

Nakon što je Telegram objavio prvi tekst, redakciji se javio sam Mioković uz zamolbu da objavimo važan ispravak, a koji se sastojao od toga da napišemo kako jedan od skupih laptopa nisu dali stradalima u potresu u Petrinji, već su ga ostavili sebi u Zboru.

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu