Koliko je ovo suludo? Da bi otpustili 1118 radnika, u Uljaniku moraju zaposliti 30 ljudi

Na posao moraju vratiti stare radnike koji su već dobili otkaze, da bi uručili otkaze novima

ZADNJA IZMJENA: svi 13, 2019
Foto: PIXSELL

Trgovački sud u Pazinu u ponedjeljak je otvorio stečaj nad Uljanik Brodogradilištem. Ročište je potrajalo 20-ak minuta, a sudac Ivan Dujić napomenuo je kako će uskoro biti objavljena i odluka o otvaranju stečaja u pisanom obliku.

Sudac Dujić tako je realizirao ono što je najavio prilikom posljednjeg ročišta, kad je odgodio odluku o stečaju. Tada je rekao da će 24. travnja proglasiti stečaj ako račun Uljanik Brodogradilišta do 13. svibnja ne bude deblokiran.

Moraju zaposliti 30 ljudi

Odluka o stečaju Uljanik Brodogradilišta za tamošnjih tisuću radnika znači otkaz. No, u Uljaniku trenutno vlada posve bizarna situacija. Da bi postojećim radnicima uručili otkaz, Uljanik mora zaposliti nove radnike. Konkretno, njih 30.

Naime, Uljanikovi Poslovno informacijski sustavi otišli su u stečaj, a radnici su dobili otkaze pa će ih sada opet morati zaposliti kako bi uručili otkaze 1118 radnika koji sada moraju na ulicu, piše N1.

Uručenje otkaza u petak

Trgovački sud u Pazinu odluku o stečaju Uljanik Brodogradilišta, kako smo izvijestili, donio je u ponedjeljak ujutro, a stečaj bi trebao biti objavljen u roku tri dana. Radnicima bi otkazi trebali biti uručeni u petak ili idući ponedjeljak.

Stečaj je proglašen zbog duga od 164 milijuna kuna i blokade računa koja traje 231 dan.

Zdravka Grund
Telegram autor
1590 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program