Politika & Kriminal

Komadina, čija je županija u lockdownu: 'Svima je jasno da je netko namagarčio Hrvatsku i EU s cjepivima'

Primorsko-goranski župan govorio je o uvođenju oštrijih mjera u svojoj županiji

FOTO: N1/Screenshot

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina za N1 je komentirao današnje uvođenje strožih mjera u svojoj županiji te epidemiološkoj situaciji na tom području. Smatra da su stroge mjere zatvaranja bile nužne jer je struka to predložila, a lokalni stožer sluša ono što struka kaže.

“Velike su brojke, mi moramo spašavati stanovništvo, smanjiti epidemiju da bi smanjenjem epidemije smanjili pritisak na bolnicu. Sve je jasno, brojke su takve da se mora zaustaviti pritisak na bolnicu i mjere su bile nužne” rekao je Komadina.

Zalaže se za kupovinu ruskog cjepiva

Objasnio je zašto nisu zatvorene sve vrste trgovina. “Stvar je jednostavna, radi se o trgovačkim centrima i robnim kućama gdje su promenade ljudi, a treba smanjiti kretanje i kontakte ljudi. Najviše tih trgovina je u trgovačkim centrima i s time se smanjuje broj ljudi, a dodatno epidemiološko obrazloženje je i diranje odjeće i obuće”. Tvrdi kako velik dio ugostitelja pozdravlja nove mjere ako će one spasiti turističku sezonu.

Zadovoljan je načinom cijepljenja u Primorsko-goranskoj županiji, ali ne i dinamikom. “Svima je jasno da je netko namagarčio Hrvatsku i EU s cjepivima. Meni i danas mi nije jasno zašto se naša agencija nije odlučila za uvoz ruskog cjepiva koje je bilo na raspolaganju da povećamo procijepljenost jer ovo sve dosad je relativno malo. Važno se cijepiti s bilo čime jer su posljedice uvijek manje nego od korone pogotovo jer se radi o novom soju koji je očito zarazniji i s težim reperkusijama”, smatra Komadina.

Kaže kako su prvi predložili da se u plan cijepljenja uključe oni koji su izloženi poput ugostitelja, pomoraca i policajaca. Kaže kako Primorsko-goranska županija najviše testira u Hrvatskoj. Sva djeca u županiji ovaj tjedan pohađaju nastavu online.

Pripremljen je za lokalne izbore

Govorio je i o lokalni izborima za koje kaže kako je već 20 godina pripremljen. “Građani me znaju, puno toga smo napravili, puno toga ima za završiti, imamo niz projekata u tijeku i želio bih to sa suradnicima dovršiti. Vjerujem u povjerenje građana i volio bih da se to riješi u prvom krugu, ali situacija je složena. Nemam najveću konkurenciju, vjerujem u povjerenje građana”, kazao je Komadina te komentirao rad nacionalnog stožera.

“Bilo je nekih nedosljednosti, kao što je i ova najnovija fora što je covid dodatak za umirovljenike koji mi malo ima okus nadolazećih izbora. Kad su brojevi padali se popuštalo, kad su rasli se stezalo. Nismo mi tu odstupali od ostatka svijeta”, zaključio je Komadina.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu