Politika & Kriminal

Komedija ide dalje. Škoro: 'Sve je neistina'. Sestra: 'Zar on ne smije imati asistenticu? Da je imao asistenta, što bi rekli, da je gay?'

Škoro i Vesna Vučemilović oglasili su se povodom nezgodnih natpisa

30.05.2020. Vukovar - Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Skoro i vukovarski gradonacelnik Ivan Penava odrzali su konferenciju za medije u povodu zajednickog izlaska na parlamentarne izbore. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Prije dva tjedna Miroslav Škoro podnio je ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta i na sve ostale stranačke funkcije. To je objasnio “osobnim razlozima”. Međutim, tjednik Nacional danas je objavio kako je Škoro morao odstupiti zbog odnosa s bliskom suradnicom, 25-godišnjom Nikolinom Brajković. Navodno su službenim karticama Domovinskog pokreta posljednjih nekoliko mjeseci pristup imali samo Škoro i Brajković, a Nacional sad tvrdi da je naknadno otkriveno da su ih obilato koristili.

Kako piše Nacional, karticama stranke kupljeni su brojni pokloni za Brajković, među njima i luksuzna narukvica renomiranog svjetskog proizvođača. Prema saznanjima tog tjednika, Škoro je morao otići nakon što ga je s činjenicama o troškovima suočio Mario Radić, koji će nakon njegovog odlaska voditi Domovinski pokret do unutarstranačkih izbora.

O tome se poslijepodne za HRT oglasio Škoro: “Sve navedeno je neistina. Kreditnu karticu u Domovinskom pokretu imao je samo gospodin Dario Žepina dok mu je ja nisam blokirao. Pogledajte malo i Statut, ulogu glavnog tajnika (članak 31) i Nadzornog odbora”, rekao je za HRT.

‘Zar Škoro ne smije imati asistenticu’

A o svemu se za Jutarnji oglasila i Škorina sestra, Vesna Vučemilović. Poručuje da će njezin brat “morati poduzeti određene pravne korake”. “Ovo je ružna i prljava kampanja protiv Škore i predvode ju isti ljudi koji su vodili prljavu kampanju protiv Tomislava Tomaševića. Sve pričaju neki neimenovani izvori, pa neka kažu tko su i što su”, kaže Vučemilović koja više nije članica stranke. Napominje kako je “odgovornost za financijsko poslovanje na glavnom tajniku”, piše Jutarnji.

Zamoljena da komentira odnos njezina brata i gospođice Brajković, kaže: “Zar Škoro ne smije imati asistenticu? Da je imao asistenta, što bi rekli, da je gay? To je sve razina trača u kojem ne bih sudjelovala”, piše Jutarnji.

‘Zašto je glavni tajnik odobrio kupnju tog vina?’

Osim zbog kartica i poklona za 25-godišnju suradnicu, Nacional je danas objavio da je Škoro navodno morao otići i zbog toga što je Domovinskom pokretu prodao vino koje proizvodi njegova vinarija, a nije ga u cijelosti isporučio. Dva izvora iz DP-a Nacionalu su ispričala da je Škoro uzeo novac za velike količine vina, nakon čega je isporučio samo manji dio narudžbe.

Navodno je sve počelo tijekom travnja, kada je Škoro prodao 5200 boca vina stranci, i to po maloprodajnoj cijeni od 10 eura, a isporučio je samo 1200 boca. Time je Škoro, tvrde, stranku oštetio za 40.000 eura, piše tjednik.

I to je sada komentirala njegova sestra. Naime, nakon što je rekla da je odgovornost za financijsko poslovanje na glavnom tajniku, poručila je: “Pa neka pokažu primopredajni zapisnik između Darija Žepine i Daniela Spajića. Isto tako, znam da je Škoro nedavno zatražio da Dario Žepina vrati stranačku karticu, a što se tiče kupnje vina na račun Domovinskog pokreta, zašto je Žepina kao glavni tajnik odobrio kupnju tog vina?”.

Žepina: ‘Pristup računu su imali samo Škoro i njegova asistentica’

Jutarnji je kontaktirao i Žepinu, kojeg Škoro i njegova sestra optužuju. Demantira ih.

“Kao glavni tajnik nikad nisam imao pristup glavnom računu, jedini koji je imao pristup su bili Škoro i njegova asistentica Nikolina Brajković. Osobno nisam nikad potpisao ni fakturu za narudžbu vina, a što se događalo prije, u to ne bih ulazio”, rekao je kaže Žepina.

Za primopredajni zapisnik kaže da je napravljen te da je “u njemu ono čime je osobno raspolagao”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu