Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Komšić: 'Milanović i ja nikada nismo bili jarani. On je bio predmet sprdnje'

'Nakon što se vremenom pokazalo tko je Milanović, bio je predmet sprdnje u SDP-u BiH', kazao je

05.02.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Polaganjem cvijeca obiljezena je 27. godisnjica masakra na Markalama. Zeljko Komsic
Photo: Armin Durgut/PIXSELL
FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović ovaj je tjedan izjavio kako su on i član Predsjedništva BiH Željko Komšić bili “jarani” prije 10 godina jer on (Milanović) “ljudima pristupa, ne naivno, ali dobronamjerno”. Komšić je međutim ustvrdio da to nije istina. U istupu za portal Klix.ba, kazao je kako “Milanović i on nikad nisu bili jarani”.

“Od prvog trenutka kad sam ga upoznao imao sam, ne malu, nego veliku rezervu prema njemu. Tada u SDP-u BiH, kada sam to rekao, su me malo ružno gledali i bio sam kritiziran što tako nastupam. Nikad o njemu nisam imao lijepo mišljenje i za to postoje brojni svjedoci i dan danas”, kazao je Komšić.

‘Osvetnički pohod’

Smatra da su Milanovićeve izjave o BiH dio “osvetničkog pohoda” prema tamošnjim ljudima, prenosi Klix.ba. “Nakon što se vremenom pokazalo tko je Milanović, bio je predmet sprdnje u SDP-u BiH, ali čovjek očigledno sad nastavlja neku vrstu osvetničkog pohoda prema ljudima u BiH kojima možda zamjera to što u njemu nisu prepoznali ljevičara i socijaldemokratu, što je on i dokazao da nije”, dodao je član Predsjedništva BiH.

Komšić smatra da Milanović pokušava “iskoristiti situaciju u BiH i njega osobno kao ‘kamen međaš’ za obračun s Plenkovićem”. “To što on i Plenković rade između sebe, to nas ne treba interesirati. Interesira nas ono što on kao predsjednik susjedne države govori i radi kada je riječ o BiH. To se ne može zvati ni prijateljskim ni dobrosusjedskim odnosima”, zaključio je Komšić.

‘Vrijeme da se Zagrebu kaže ne’

Predsjednik Zoran Milanović je prije nekoliko dana premijeru Andreju Plenkoviću predložio sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost na temu izbora u BiH. U dopisu je Milanović naveo kako će održavanje izbora po trenutnom zakonu tamošnjim Hrvatima onemogućiti “legitiman izbor predstavnika”. Izbori su raspisani za 2. listopada.

Komšić je i jučer poručio kako je “krajnje vrijeme da se Zagrebu kaže: dosta je”. “Što god da kažu i učine i Grlić Radman i Milanović i Plenković i cijela Vlada Republike Hrvatske, kao i kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se njih nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i o Izbornom zakonu”, kazao je još.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više