Konačno je netko reagirao: Bačić kaže da je neprihvatljivo da Kuščević u vili ima Pavelićevu sliku

Pretres Kuščevićevih nekretnina nazvao je dokazom da su svi u Hrvatskoj jednaki pred zakonom

ZADNJA IZMJENA: kol 22, 2019

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je, između ostalog, rekao da ostavka bivšeg ministra Lovre Kuščevića nije posljedica HNS-ova ultimatuma. „Nije Kuščević otišao iz Vlade zbog ultimatuma HNS-a niti smo mi to doživjeli kao ultimatum, niti bismo to prihvatili. Nakon brojnih medijskih napisa, koji su učinili nemogućim rad ministra uprave, on je podnio ostavku na tu dužnost.

To nije bio rezultat ultimatuma HNS-a, nego rezultat razgovora premijera Plenkovića i Kuščevića. Ako bi do ultimatuma došlo, ja bih isti čas bio sklon za prekid koalicije. Zgražavam se uopće time da bi mi netko u političkom životu, zbog toga što obnašam vlast, mogao postaviti ultimatum”, kazao je Bačić.

U nastavku razgovora predsjednik saborskog kluba HDZ-a kazao je da ne može odgovoriti na pitanje je li trebalo ranije reagirati oko Kuščevića te da ne zna bi li njegova ranija ostavka bilo što promijenila. Pretres nekretnina bivšeg ministra nazvao je dokazom da su svi u Hrvatskoj jednaki pred zakonom. Kaže kako je ta akcija rezultat procjene ili prijave zbog kojih policija u dogovoru s DORH-om provodi predistražne radnje.

Bačiću je Pavelićeva fotografija neprihvatljiva

Zamoljen da komentira činjenicu da se u vili koju Kuščević iznajmljuje turistima preko Bookinga nalazi fotografija Ante Pavelića, Bačić je rekao da mu je to nevjerojatno. „Teško mi je povjerovati da fotografija Ante Pavelića visi u bilo kojoj kući, a pogotovo u kući bivšeg ministra. Za mene je to neprihvatljivo, ne mogu vjerovati u to.”

S obzirom na to da se fotografija Ante Pavelića nalazi na popisu simbola čije se isticanje procesuira kao zločin iz mržnje, Telegram je PU splitsko-dalmatinskoj poslao upit o tome kako će policija postupiti s obzirom na otkriće u Kuščevićevoj kući. Odgovor na to pitanje još nismo dobili.

Policija je, inače, u utorak, po nalogu USKOK-a, upala u nekoliko privatnih kuća na otoku Braču, između ostalih i u vilu bivšeg ministra Lovre Kuščevića. Afera bivšeg ministra počela je Telegramovim otkrićem kako ministar uprave 11 godina nije upisao svoju kuću u katastar. Mediji su uskoro počeli objavljivati brojne krakove afere, a najozbiljniji se odnosi na offshore hobotnicu koju su razotkrili reporteri Telegrama i 24 sata. Više o aferi može pročitati ovdje.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2035 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program