Politika & Kriminal

Konačno optužnica protiv tipa koji se tatinim BMW-om zabio u naplatne kućice i ubio djelatnika HAC-a

Rekonstruirani su i svi detalji užasne nesreće koja se početkom godine dogodila u okolici Velike Gorice

FOTO: Javna vatrogasna postrojba Velika gorica

Pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici podignuta je optužnica zbog tragične prometne nesreće koja se u siječnju ove godine dogodila u Mraclinu. Tamo je pijani 21-godišnjak sletio autoceste i doslovno uletio u naplatnu kućicu u kojoj je poginuo djelatnik Hrvatskih autocesta.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici u optužnici tvrdi da je vozač imao koncentraciju alkohola u krvi od 1,57 promila. Osim toga nije prilagodio brzinu vožnje, već je na kraj autoceste gdje je dopuštena brzina od 40 kilometara na sat naišao sa 193.

Rekonstrukcija teške nesreće

Rekonstruirani su i ostali detalji udesa. Tako je, prema optužnici, 21-godišnjak svojim automobilom zaobišao signalne stošce koji su usmjeravali promet i uletio u zatvoreni prometni trak.

U nekontroliranom kretanju njegov je automobil prešao preko nogostupa, te dalje na travnatu površinu, da bi u idućem trenutku udario prednjim lijevim kotačem na betonsko postolje metalnih držača zastava.

Zbog toga se vozilo podiglo i prednjim dijelom udarilo u zid upravne zgrade, probilo ga te ušlo u zgradu.

Zaposlenik na mjestu preminuo

U HAC-ovoj zgradi se, u nadzornoj prostoriji, nalazio jedan zaposlenik, koji je u udesu zadobio teške ozljede od kojih je na mjestu preminuo.

Ni prvi udarac u zid nije bio dovoljan da se jureće vozilo 21-godišnjaka zaustavi, već je probio još dva zida, te se na kraju zapalio. Pri tome je i sam mladi vozač zadobio teške ozljede.

Tužiteljstvo mu je na teret stavio izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom za što zakon predviđa od tri do 15 godina zatvora. Od suda je zatraženo i da produži mjeru opreza odnosno privremeno oduzimanje vozačke dozvole kako mladić ne bi ponovio kazneno djelo.

Teška prometna nesreća na naplatnim kućicama "Mraclin".Nažalost, sa smrtnim ishodom. 🚨UPOZORAVAMO🚨 vozače da…

Posted by Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica on Friday, January 22, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu