Koronavirus je stigao u Europu; potvrđena su dva slučaja zaraze u Francuskoj

'Vlasti čine sve u njihovoj moći kako bi spriječili daljnje širenje virusa'

ZADNJA IZMJENA: sij 24, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Francuskoj su potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom, potvrdila je maloprije tamošnja ministrica zdravstva Agnès Buzyn. Radi se o prva dva potvrđena slučaja zaraze opasnim virusom u Europi.

U prvom slučaju se radi o pacijentu hospitaliziranom u Bordeauxu, a drugom slučaju radi se o osobi u Parizu, rekla je ministrica na presici održanoj u francuskom ministarstvu zdravstva.

Buzyn uvjerava javnost da vlasti čine sve u njihovoj moći kako bi spriječili daljnje širenje virusa.

Dosad umrlo 26 osoba

Slučajevi zaraze ovim virusom identificirani su i izvan Kine, u Tajvanu, Filipinima, Tajlandu, Japanu, Singapuru, Južnoj Koreji i SAD-u. Velika je mogućnost da zaraženih ima i u Velikoj Britaniji, a danas se pojavila sumnja i na širenje virusa u Finskoj.

Wuhan, grad s 11 milijuna stanovnika, i susjedni Huanggang, u kojemu živi oko 7 milijuna ljudi, blokirani su. Željeznička mreža je najvećim dijelom zatvorena, letovi su suspendirani, dok su na glavnim cestama u gradu i izvan njega formirane kontrolne točke.

Do četvrtka je Nacionalna zdravstvena komisija potvrdila 830 slučajeva zaraze, a 26 osoba je umrlo. Većina zaraženih je iz kineskog grada Wuhana.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program