Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Krenulo je izvlačenje olupine turističkog broda iz Dunava, pronađena su četiri tijela

Brod je potonuo nakon sudara s većim brodom u Budimpešti, poginulo je 28 ljudi

BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 11: The tourist boat the Mermaid is raised from the Danube river on June 11, 2019 in Budapest, Hungary. At least 20 people died in the May 29 accident when a larger sightseeing vessel collided with the Mermaid, a small boat carrying mostly South Korean tourists, on the Danube river. Crews are searching for seven South Koreans and the boat's Hungarian captain. (Photo by Laszlo Balogh/Getty Images)
FOTO: Laszlo Balogh/Getty Images

Mađarske vlasti u utorak su počele s izvlačenjem olupine broda koji je prije dva tjedna na Dunavu prevozio skupinu južnokorejskih turista i potonuo nakon što ga je udario drugi, veći brod, pri čemu je poginulo 28 ljudi.

Četiri tijela pronađena su u plovilu kad ga je dizalica podigla s dna rijeke. Među njima je i ono skipera. Brod Hableany potonuo je 29. svibnja, nekoliko sekundi nakon što ga je udario brod Viking Sigyn.

Samo sedmero preživjelih

Na Hableanyju se tad nalazilo 33 južnokorejskih turista i dva Mađara, članova posade. Samo je sedmero ljudi, svi iz Koreje, preživjelo nesreću. Izvučeni su iz rijeke koja je nabujala zbog teških kiša. Još četiri osobe vode se kao nestale.

Mađarske vlasti uhitile su Vikingovog skippera ukrajinskog porijekla.