Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Križevački vjeroučitelj hrabro objavio da nema šanse da njegovi učenici nose maske. Izostavio sitnicu: po mjerama ni ne trebaju

Vjeroučitelj je detaljno obrazlagao zašto njegove učenike nitko neće maltretirati maskama i cijepljenjem

FOTO: Ivan Pokupec/Facebook/screenshot

Vjeroučitelj iz Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Ivan Pokupec jučer je na Facebooku, uoči početka nastave u novoj školskoj godini, rezolutno napisao da učenici na njegovoj nastavi “neće nositi maske nikada, niti će na mojoj nastavi biti cijepljena”. Maske i cijepljenje su, dodaje, “isključivo odluka i odgovornost njihovih roditelja”, koji će mu morati pismeno obrazložiti i potpisati “dopuštanje maltretiranja svog djeteta”.

Pohvalio se i da su njegovi učenici u njegovoj učionici najzaštićenija bića na ovom svijetu jer ih štite konvencije, zakoni, pravilnici te on kao nastavnik. “U tih 45 minuta sam ja najbliže tati što imaju i to shvaćam vrlo ozbiljno. Napad na bilo koga od njih je napad na moje dijete, meni povjereno na poučavanje i odgoj. Za svoju djecu sam spreman učiniti velike stvari. A ako ih netko ugrozi, i užasne”, napisao je Pokupec o svom pogledu na epidemiološke mjere i cijepljenje kojeg – uzgred budi rečeno – neće niti biti u učionicama, kako to insinuira vjeroučitelj.

Predaje u razredima gdje maske nisu obavezne

Javili smo se ravnateljici škole Ivani Dokuš Komarici. Prvo nam je poručila kako je njihova praksa da ne komentiraju privatne istupe svojih zaposlenika na Facebooku napisane u neradne dane. Osim toga, kaže ravnateljica, učitelj Pokupec predaje učenicima od 1. do 4. razreda, za koje epidemiološke mjere ne propisuju nošenje zaštitnih maski u učionici. “Uostalom, vjeroučitelj ne predaje u matičnoj, već u područnoj školi u kojoj je četvero-petero učenika po razredu”, zaključila je ravnateljica u razgovoru.

[ NASTAVNIČKI REZIME ]Sutra počinje nova školska godina, vraćamo se u učionice. I "stožer" je svoje rekao: mali za…

Posted by Ivan Pokupec on Sunday, September 5, 2021

Epidemiološke mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na osnovne i srednje škole, propisuju da je zaštitna maska obavezna za osnovnoškolce od 5. do 8. razreda i njihove nastavnike ako je u učionici nemoguće ostvariti razmak od minimalno 1,5 metra među osobama. Nošenje maske nije propisano za učenike od 1. do 4. razreda pa nije posve jasno što je križevačkog vjeroučitelja ponukalo na status u kojem hrabro obrazlaže zašto na njegovoj nastavi djeca neće nositi maske niti biti cijepljena.

Poruke ‘korona-ekstremistima’

U statusu koji je objavio nakon inicijalnog o ne-nošenju maski na nastavi, pojasnio je da je zbog tog statusa prijavljen “SVIM državnim i crkvenim inspekcijama i institucijama”. Potom je napisao da je sve što je podijelio u ranijem statusu u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama škole u kojoj radi, kao i da iza svega što je napisao stoje istraživanja objavljenja u uglednim znanstvenim časopisima “te kod najvećeg domaćeg znanstvenog autoriteta po tom pitanju, prof. dr. sc. Gordana Lauca“.

Poručuje da slučaj protiv njega ne postoji, a obraća se – kako piše – “korona-ekstremistima” koji će, tvrdi, prijavama protiv njega “jedinu štetu učiniti djeci, pred kojom će me zamijeniti netko tko će šutke dopustiti da nad njima institucije rade svoj posao“, zaključuje u svojoj poruci “korona-sluđenima”, kako naziva kritičare.

Kako je prije dvije godine pisao Večernji list, vjeroučitelj Pokupec svojevremeno je bio član Živog zida koji je napustio “zbog neslaganja s odnosom vodstva prema članstvu i načina vođenja stranke”. Prošle godine kandidirao se na parlamentarnim izborima u 8. izbornoj jedinici na nezavisnoj listi Marina Škibole, također bivšeg člana Živog zida.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više