Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Kroz Osijek prošao veliki vojni konvoj, MORH priznao: ‘Kod građana je izazvao određenu nervozu’

'Tranziti vojne opreme kroz Hrvatsku regulirani NATO sporazumom', kažu iz Ministarstva

FOTO: Screenshot Sib.hr

Kroz Osijek je u subotu prošao vlak koji je prevozio vojnu opremu i džipove, a u Ministarstvu obrane kažu da je riječ o tranzitima vojne opreme kroz Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO.

Iz MORH-a su objasnili da je na graničnom prijelazu Beli Manastir u Hrvatsku jučer ušla željeznička kompozicija s opremom OS Velike Britanije.

“Teritorij Republike Hrvatske napustili su na Graničnom prijelazu Tovarnik. Na istoj ruti kroz teritorij Republike Hrvatske danas su prošli vagoni s opremom OS Francuske”, odgovorili su iz MORH-a na upit Hine. “Riječ je o tranzitima kroz Republiku Hrvatsku koji su regulirani Sporazumom prihvaćenim ulaskom u NATO”, izvijestili su.

Kod građana stvorio nervozu

Lokalni portal SiB.hr objavio je video na kojem se vidi da se vlakom kroz Osijek prevozi brojna vojna oprema. U prvom dijelu kompozicije nalazili su se uglavnom vojni džipovi, dok je u drugom dijelu vlaka tehnika bila pokrivena ceradom, pa nije moguće reći o čemu se radi.

“Video koji je poslao čitatelj snimljen je jučer u Trpimirovoj ulici, a kompozicija se kretala iz smjera Baranje”, naveli su.

To nije prvi ovakav prolazak konvoja s vojnom opremom, ali iz SiB kažu kako je ovaj kod građana stvorio “određenu nervozu” zbog trenutka u kojem se događa, vezano za stanje u Ukrajini.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više