Kujundžić tvrdi da je već ispravio imovinsku karticu. Pitali smo Povjerenstvo, kažu da nije

Ministar tvrdi da je u imovinsku karticu unio ime čovjeka koji mu je posudio novac

ZADNJA IZMJENA: sij 23, 2020

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nije unio nikakvu promjenu u imovinsku karticu – rekla nam je glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Martina Jurišić. „Jučer smo zaprimili novu karticu gospodina Kujundžića, ali nismo je prihvatili kada je on sam rekao da je na njoj uočio grešku. Nikakva nova kartica danas nije stigla”, kaže glasnogovornica Jurišić.

Ministar Kujundžić je danas, nešto prije 14 sati, pri izlasku iz zgrade Vlade, novinarima kazao da je u imovinsku karticu unio podatke koji objašnjavaju detalje iz afere koju je otkrio Telegram. Riječ je o kupovini dvije kuće i nesrazmjerima vezanima uz njih, prijavljenima u imovinskoj kartici. Sporna je pozajmica za kupovinu kuće u Maksimiru, te procijenjena vrijednost kuće u Markuševcu.

Tvrdi da je ispravio karticu

„Imovinska kartica je već nadopunjena”, odgovorio je Kujundžić danas na pitanje novinara kada će u imovinskoj kartici objasniti odakle mu novac za kupnju kuće u Maksimiru. „Dodao sam kategoriju koja se odnosi na kredit i primanje plaće, da se jasnije vidi kako je nastala ta ušteda”, rekao je.

Na pitanje novinara o tome je li u kartici spomenuo i pozajmicu kojom je navodno prikupio dovoljno novca za kupnju kuće, Kujundžić je odgovorio potvrdno. „Obaveza prema fizičkoj osobi je navedena, mada je bila i ranije, a povjerenstvo ima i ime”, kazao je. Na izravno pitanje novinara je li u imovinskoj kartici navedeno ime osobe koja mu je posudila novac, ministar je odgovorio da je u imovinskoj kartici navedeno ime tog čovjeka. Nije htio reći o kome se točno radi, tvrdeći da se sve može vidjeti u kartici.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program