Politika & Kriminal

Kujundžić kaže da nije znao na koliko mu banke procjenjuju kuću. Imamo ugovor koji ga demantira

Ovo je točan citat ministrovog TV istupa: ‘nisam vidio procjene za kuću jer je kredite potpisivala moja žena, ja to nisam gledao’

Nakon Telegramovih otkrića o problematičnoj imovini i imovinskoj kartici, ministar Kujundžić ponudio je nekoliko osebujnih objašnjenja – recimo, tezu da su cijene nekretnina u Zagrebu narasle za 140 posto u tri godine.

Gostujući sinoć u HRT-ovom Dnevniku, ministar Kujundžić iznio je novu obranu: nije imao uvid u kredite koji su glasili na njegovu suprugu, pa nije mogao znati da mu kuća vrijedi više nego što je prijavio.

Telegram raspolaže ugovorima o kreditiranju kuće

Na direktan upit voditelja o procjenama bankovnih vještaka, po kojima kuća u Markuševcu vrijedi znatno više nego što je prijavio u imovinskoj kartici, ministar je izjavio: “Nisam ni gledao što je procijenila banka. Supruga je dizala kredite, tako da ja papire nisam ni gledao”.

Ministar je kasnije gostovao i u RTL-om Direktu, na kojem su ga također pitali za procjenu banaka – konkretno, procjenu PBZ-a iz 2010. godine, “Kredite je dizala moja žena, te papire nisam gledao”, ponovio je.

Međutim, prema ugovorima o kreditiranju kojima raspolaže Telegram, ministar Kujundžić ne samo da je gledao papire, nego ih je i potpisivao.

PBZ je 2010. kazao da kuća vrijedi 316 tisuća eura

U kreditu za otkup kuće na Markuševcu, koju su Kujundžići 2010. kupili iz danas propale tvrtke Tatjane Kujundžić, Milan Kujundžić bio je solidarni dužnik i jedan od potpisnika ugovora.

U tom ugovoru s PBZ-om stoji kako banka procjenjuje nekretninu na 316 tisuća eura. Obitelji Kujundžić iz vlastite ju je firme otkupila za 100 tisuća eura.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu