Lažna medicinska sestra iz bizarnog skandala u Obrovcu umrla je od gušenja hranom

Pecolaj je u četvrtak kasno navečer pronađena mrtva u stanu doktora Jusupa

ZADNJA IZMJENA: pro 7, 2019

Lažna medicinska sestra Veronika Pecolaj, koja je radila u ordinaciji kontroverznog obrovačkog liječnika Gorana Jusupa, umrla je od gušenja hranom, doznaje Zadarski.hr. Obdukcija je provedena na Odjelu patologije bolnice u Splitu, gdje je tijelo 26-godišnje žene prevezeno nakon smrti.

Pecolaj je u četvrtak kasno navečer pronađena mrtva u stanu doktora Jusupa u Obrovcu. Lokalni mediji javili su da ju je pronašao upravo doktor Jusup s kojim je Pecolaj osim u poslovnom bila i u intimnom odnosu. Nalaz obdukcije isključio je mogućnost da je smrt posljedica kaznenog djela.

Izvukao je iz bolnice

Ime ove mlade žene u medijima se pojavilo proljetos nakon što je objavljena priča o kontroverznom liječniku iz Obrovca. Nakon što su se pacijenti požalili na njegovo ponašanje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje s njim je raskinuo ugovor. Pacijenti su za Provjereno Nove TV svjedočili o liječnikovom vulgarnom rječniku i zapuštenom izgledu.

Tada je otkriveno i da medicinska sestra iz njegove ordinacije Veronika Pecolaj uopće nije kvalificirana medicinska sestra, već ju je liječnik, kako je sam rekao, “izvukao iz bolnice jer joj je želio pomoći”. Navodno je ranije bila smještena u psihijatrijsku bolnicu na otoku Ugljanu.

“Ja sam je izvukao iz bolnice. Ja sam joj samo želio pomoći. Izvukao sam je iz bolnice jer ju je majka tamo spremila. Po meni nije bila za Ugljan. Nije bila psihijatrijski bolesnik”, rekao je svojedobno za Index gospodin Jusup. Doktor je, kada je izbio skandal, javno pokušao umanjiti obim poslova koje je Pecolaj obavljala, tvrdeći da je samo zaprimala pacijente za što i nisu potrebna medicinska znanja. Priznao je da je s njom bio i u ljubavnoj vezi.

 

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Ana Raić Knežević
Telegram autor
1983 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program