Lažna medicinska sestra, koja je s doktorom u Obrovcu bila usred bizarnog skandala, pronađena je mrtva

Veronike Pecolaj sinoć je pronađena mrtva, još se ne zna uzrok, lokalni portal piše da se ugušila

ZADNJA IZMJENA: pro 6, 2019

Tijelo mlade žene, Veronike Pecolaj, koja je radila kao medicinska sestra u ordinaciji kontroverznog liječnika Gorana Jusupa, pronađeno je jučer navečer su stanu u Obrovcu.

Lokalni mediji javljaju da ju je pronašao upravo doktor Jusup s kojim je, prema ranijim pisanjima medija, Pecolaj osim u poslovnom bila i u intimnom odnosu.

Od čega je Pecolaj umrla?

Iz Policijske uprave zadarske za Telegram je potvrđeno da su u četvrtak navečer dobili dojavu iz Obrovca da je mladoj ženi pozlilo, nakon čega je preminula. Ekipa Hitne medicinske pomoći koja je upućena na mjesto dojave konstatirala je smrt.

“Nakon očevida koji je u tijeku bit će obavljena i obdukcija”, rekli su nam u Policijskoj upravi zadarskoj. U ovom trenutku policija ne sumnja u nasilnu smrt Veronike Pecolaj, no okolnosti pod kojima je umrla bit će potvrđene tek nakon obdukcije. Zadarski.hr piše kako je medicinska sestra preminula uslijed gušenja.

Lažna medicinska sestra u ordinaciji

Ime ove mlade žene u medijima se pojavilo proljetos nakon što je objavljena priča o kontroverznom liječniku iz Obrovca. Nakon što su se pacijenti požalili na njegovo ponašanje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje s njim je raskinuo ugovor. Pacijenti su za Provjereno Nove TV svjedočili o liječnikovom vulgarnom riječniku i zapuštenom izgledu.

Onda je još otkriveno da medicinska sestra iz njegove ordinacije Veronika Pecolaj uopće nije kvalificirana medicinska sestra, već ju je liječnik, kako je sam rekao, “izvukao iz bolnice jer joj je želio pomoći”. Navodno je ranije bila smještena u psihijatrijsku bolnicu na otoku Ugljanu.

“Ja sam je izvukao iz bolnice. Ja sam joj samo želio pomoći. Izvukao sam je iz bolnice jer ju je majka tamo spremila. Po meni nije bila za Ugljan. Nije bila psihijatrijski bolesnik”, rekao je svojedobno za Index gospodin Jusup.

Tvrdio da joj nisu potrebna medicinska znanja

Doktor je, kada je izbio skandal, javno pokušao umanjiti obim poslova koje je Pecolaj obavljala, tvrdeći da je samo zaprimala pacijente za što i nisu potrebna medicinska znanja. Priznao je da je s njom bio i u ljubavnoj vezi.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon medijskih upita i provjere Registra objavila je kako ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavljala kao medicinska sestra, nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1983 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program