Politika & Kriminal

Legendarni tamburaš i njegova majka poginuli u frontalnom sudaru u Zagrebu

Okolnosti nesreće u kojoj su stradali Mihovec i njegova majka još se utvrđuju

25.01.2010., Hrvatska, Zagreb - Zagrebacki tamburasi odrzali su koncert u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Legendarni hrvatski tamburaš Damir Mihovec Miki poginuo je u prometnoj nesreći što se jutros dogodila na Miroševečkoj cesti. S njim je u vozilu bila i njegova majka koja je u bolnici podlegla ozljedama zadobivenima u ovom udesu.

Udes se dogodio nešto iza osam sati u Miroševečkoj cesti kod kućnog broja 80. Tamo su se sudarila dva osobna automobila. Jedna osoba, a prema informacijama kojima raspolažemo radilo se upravo o Mihovcu, preminula je na mjestu nesreće, dok je nejgova majka s teškim ozljedama prevezena u obližnju bolnicu. No, liječnici joj nisu uspjeli spasiti život.

I treći sudionik nesreće zadobio je ozljede čija težina nam nije potvrđena.

26.9.2015., Zagreb - Teska prometna nesreca s jednom poginulom osobom na Miroseveckoj cesti. Policija obavlja ocevid. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Očevid na mjestu teške prometne nesreće u Markuševcu PIXSELL/PIXSELL

Frontalni sudar

Iako policijski očevid nije službeno završio s mjesta događaja doznajemo kako se radilo o izravnom sudaru dva automobila. Koji je vozač skrivio udes policija tek treba utvrditi.

Markuševcem se brzo pronijela vijest o tragičnoj nesreći u kojoj je stradao Damir Mihovec, čovjek koji je živio za tamburašku gazbu. Odličan “primaš” često je nastupao, a radio je i kao menadžer nekoliko tamburaških sastava, te predavač tamburaške glazbe. Na početku njihove karijere bio je ključna osoba poznatog tamburaškog sastava “Gazde”, kojima je napravio brojne aranžmane.

Nastup Damira Mihovca sa Zagrebačkim tamburašima pogledajte i poslušajte OVDJE

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu