Lički HDZ-ovci su s Milinovićem došli pred HDZ u Zagrebu, dočekala ih je policija

Došli su, kažu, po objašnjenje zašto se u Gospiću već tri puta odgađaju izbori

ZADNJA IZMJENA: kol 29, 2018

Dvjestotinjak ličkih HDZ-ovaca nešto iza 18 sati stiglo je u središnjicu stranke u Zagrebu. Predvođeni Darkom Milinovićem, došli su pjevajući “Vilu Velebita”, “Zovi, samo Zovi” i skandirajući “Franjo, Franjo”. Pred središnjicom HDZ-a dočekala ih je i policija.

Milinović je novinarima rekao kako je ovo “poruka Kustiću da ne vrijeđa Ličane” i da traže izbore koji su dosad tri puta odgađani. Kaže i kako premijer Plenković ima njihovu podršku, ali ne i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković koji se, kako kaže, “otkrio”. Milinović je Jandrokovića prozvao i zato što podržava njegova protukandidata Marija Kustića.

Misli da premijer nema sve podatke s terena

Novinari su Milinovića pitali i je li premijerova šutnja jasna poruka, na što je on odgovorio kako Plenković vjerojatno nema prave podatke s terena. “I neki koji su digli ruku za Marijana Kustića, drugi dan su dali podršku meni kada su čuli moj program. Vodit ću Ličko-senjski HDZ u nove pobjede kao što sam vodio i do sada”, kaže.

Milinović tvrdi i kako nije rekao ništa protiv interesa svoje stranke i da dio vodstva stranke otvoreno lobira za njegova protukandidata. Razlog je, tvrdi, to što se “pobunio protiv nekih kadrovskih rješenja i politike u Lici”. Ponovio je i kako se Jandrokoviću zamjerio kad nije htio podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Jandroković im poručio da ih nitko neće primiti

Jandroković je, inače, jutros poručio ličkim HDZ-ovcima da ne moraju dolaziti u Zagreb jer ih nitko neće primiti.

“Politički tajnik Kuščević ih je informirao da do sastanka danas neće doći, i oni su o tome obaviješteni. Mnogo naših župana i predsjednika županijskih organizacija može organizirati autobuse, i više od 4-5 autobusa, no to nije način rješavanja problema”, rekao je Jandroković.

No, kad su lički HDZ-ovci odlučili da ipak stižu u Zagreb, iz središnjice HDZ-a su se predomislili pa su poslijepodne pustili informaciju kako će ih u Zagrebu primiti povjerenik HDZ-a Ličko senjske županije Darko Nekić te članovi stranačkog izbornog povjerenstva Karlo Ressler i Damir Sesvečan.

Milinović tvrdi da ovo nije nikakva pobuna

Milinović je ranije najavio kako će u srijedu poslijepodne, zajedno sa četiri do pet autobusa članova stranke iz Like, doći na zatraženi sastanak sa stranačkim čelnicima su Središnjicu HDZ-a. Pojasnio je kako su prije pet dana zatražili da ih u Središnjici HDZ-a primi predsjednik Andrej Plenković i politički tajnik Lovro Kuščević ili glavni tajnik Gordan Jandroković.

“Dolazimo na sastanak u Središnjicu HDZ-a da nam se objasne neke stvari. Nije nikakva pobuna”, poručio je Milinović. Dodao je kako lički HDZ-ovaci žele stranačkom vodstvu predočiti što se događa u Gospiću, u kojemu su izbori za predsjednika HDZ-a odgođeni po treći puta.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program