Politika & Kriminal

Lijepo. Sinovi pomoćnika glavnog tajnika HDZ-a ne znaju kako izgleda službena hrvatska zastava

Crtica o sinovima Josipa Šarića, čovjeka koji je gradonačelnik Otoka i pomoćnik Gordana Jandrovića

FOTO: Screenshot/Facebook

Saborski zastupnik i šef HVIDRA-e, Josip Đakić nije jedini visokopozicionirani HDZ-ovac koji ima problema s objavama svoga sina na društvenim mrežama. Pridružio mu se i gradonačelnik Otoka, Josip Šarić, pomoćnih glavnog tajnika HDZ-a, Gordana Jandrokovića i stranački koordinator HDZ-a zadužen za sedam županija: pet slavonskih, sisačko-moslavačku i bjelovarsko-bilogorsku.

Branimir Šarić, sin otočkog gradonačelnika i Jandrokoviće desne ruke, na svome je Facebook profilu objavio zanimljivu fotografiju snimljenu 18. studenoga 2018. na Wembleyu, na utakmici Lige nacija između Engleske i Hrvatske.

Na slici su oba Šarićeva sina

Uz Branimira Šarića, na slici je i mlađi sin moćnog slavonskog HDZ-ovca, Bruno Šarić. Obojica gledaju u kameru dok u ruci drže zastavu, bitno drugačiju od službenog hrvatskog stijega. Zanimalo nas je zašto sinovi visokopozicioniranog člana HDZ-a u stranoj državi ističu zastavu koja nije službena hrvatska zastava, pa smo Josipu Šariću u utorak kasnije popodne proslijedili fotografiju s molbom za pojašnjenje.

Nešto prije 20 sati, u utorak, Šarić nam je istu fotografiju vratio, ali bez ikakvog teksta, ne pojašnjavajući zašto njegovi sinovi, kao navijačku rekvizitu, ne koriste službenu zastavu Republike Hrvatske, a ne zastavu koja može izazvati drugačije konotacije. Zanimljiva stvar, međutim, dogodila se u srijedu ujutro. Fotografija Šarićevih sinova s Facebook profila Branimira Šarića na kojoj drže zastavu drugačiju od službene, uklonjena je. Očito na intervenciju oca, Josipa Šarića.

Šarić se nije ispričao kao Đakić

Iako fotografija koju je objavio Šarićev sin Branimir ni približno nije skandalozna kao ona koju je početkom prošle godine, ”čestitajući” Božić pravoslavnim vjernicima, objavio Ivan Đakić, sin također moćnog slavonskog HDZ-ovca, a na kojoj se vidi osoba s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama, ipak je neobično da sinovi uvaženog člana HDZ-a, Josipa Šarića, pomoćnika glavnog tajnika HDZ-a, ne znaju kako izgleda službena hrvatska zastava.

Za razliku od Josipa Đakića, koji se nakon skandalozne objave svog sina ispričao i osudio njegov čin, Šarić je postupio drugačije: smatrao je dovoljnim narediti sinovima da spornu fotografiju uklone s Facebook profila.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu