Jandrokovićev intervju, u kojem napada Josipovića jer ga u Americi nije primio Obama, hit je dana

Josipović se susreo s 2014. potpredsjednikom, što je 'bilo nedopustivo'

ZADNJA IZMJENA: sij. 10, 2017
Foto: PIXSELL

Na Twitteru se maloprije počeo dijeliti članak portala Narod.hr koji, nakon recentnih događaja, djeluje zabavno. U tom intervjuu objavljenom u svibnju 2014. godine, Gordan Jandroković dosta oštro napada tadašnjeg predsjednika RH Ivu Josipovića. Tekst počinje u formi komentara kako je “hrvatska javnost slabo informirana o tome kakav je neuspjeh predsjednik doživio tijekom petodnevnog radnog posjeta SAD-u, ne susrevši se s predsjednikom Barackom Obamom“.

“Radi se o nedopustivom gafu protokola, a politički o potpuno promašenom potezu Ive Josipovića”, kazao je HDZ-ov Gordan Jandroković prije nešto manje od tri godine novinarki Naroda, Kristini Ivandić.

“Takav susret ispod je razine onoga što RH u ovom trenutku međunarodno predstavlja, danas kada je međunarodni položaj Hrvatske bolji nego prošlih godina, neshvatljivo je da si predsjednik države može dopustiti da protokolarno s američke strane može biti tretiran na tako niskoj razini”, govorio je gospodin Jandroković.

‘Nije bilo stvarnog interesa za RH’

Sljedeći je pasus još bolji: “Kada sam vidio da Josipović odlazi u SAD kao predsjednik RH, danas članice NATO-a i EU, bio sam uvjeren da će se sresti s Obamom, no ne samo da se s njim nije sreo nego je i susret s potpredsjednikom Joeom Bidenom prošao rutinski”.
Jandroković je dodao i kako “nije vidio nikakva posebna televizijska izvješća niti fotografije sa službenih primanja hrvatskog predsjednika u SAD-u”. Jandroković je smatrao da je vrlo nepotrebno za hrvatske interese, kad je Hrvatska članica NATO-a i EU, odlaziti u SAD ako je predsjedniku bila namijenjena tako niska protokolarna razina od strane američkih domaćina.

“Da se radilo o stvarnom interesu i brizi za RH, susret bi bio kvalitetnije pripremljen i uopće ne znam zbog čega je predsjednik, osim zbog predizbornih razloga, išao tamo ako nije mogao osigurati posjet koji bi bio na razini suverene države-članice NATO-a i EU”. Tekst je prije 20-ak minuta prenio urednik i voditelj Tihomir Ladišić i tvit mu je vrlo brzo postao hit.