Lokalni mediji javljaju o izlijevanju rijeke Dobre kod Ogulina i potencijalnoj poplavi kod Karlovca

 Do večeri bi nekoliko sela u Kosinjskom polju moglo biti odsječeno

ZADNJA IZMJENA: pro 16, 2017
Foto: PIXSELL

Rijeka Dobra izlila se kod Ogulina, zbog čega je zatvorena državna cesta 42. Kuće i ostali objekti nisu ugroženi, a vodostaj rijeke pada, pa se očekuje skora normalizacija prometa. Na području Karlovca rijeke i dalje prijete izlijevanjem. Porast vodostaja svih karlovačkih rijeka uzrokovalo je naglo topljenje snijega i kiša.

Prema pisanju lokalnog karlovačkog portala KAportala, u tom su gradu od jutra na snazi redovne mjere obrane od poplava. Rijeka Kupa je, javljaju Hrvatske vode, u 15 sati bila na vodostaju od 735 centimetara, a Korana na 704. Kiša je u Karlovcu prestala, ali potencijalan problem je, pišu, što u Gorskom Kotaru i Lici od jutros pada snijeg, a na vodostaj utječu i oborine u gornjem toku rijeka.

Ugrožena sela u Kosinjskom polju

Portal Lika online prenosi izjavu načelnika opčine Perušić, Mihaela Kurteša, koji je upozorio da bi, nastavi li voda rasti, do večeri nekoliko sela u Kosinjskom polju moglo biti odsječeno.

“Voda je noćas prešla preko ceste za Rudinka pa smo tamo odmah uputili jedan čamac. Nastavi li voda rasti sadašnjom dinamikom, odnosno po 5-6 centimetara u satu, noćas ili ujutro bit će cestovno odsječeni Podjelar i Kosinjski Bakovac. Za taj dio već imamo spreman čamac. Problem mnogih sela u ovome kraju su staračka domaćinstva kojima su prijeko potrebni lijekovi i liječnička pomoć. Na svu sreću uvijek su im pri ruci patronažni timovi Doma zdravlja Gospić”, rekao je.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program