Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Lovrinović je napao Telegram, sad kaže da ipak nije namjerno napravio grešku s PDV-om, što je tvrdio ujutro, nego smo mu mi podmetnuli

Živi zid sazvao je pressicu zbog Telegramovih tekstova

Profesor Ivan Lovrinović, autor jednog od redikuloznijih ekonomskih prijedloga u ovom izbornom ciklusu, obrušio se na Telegram koji optužuje za podmetanje krivog izračuna u njegov predizborni program. Nakon što je jutros tvrdio da je PDV u svom, sada već famoznom videu, namjerno krivo izračunao kako bi provjerio fokusiranost publike, sada tvrdi da mu je cijeli slučaj podvalio Telegram.

Na današnjoj izvanrednoj press konferenciji, profesor Lovrinović zaključio je kako “anonimni novinari maliciozno kritiziraju” program Živog zida i sumnjaju u njegovu stručnost jer su “plaćenici krupnog kapitala i velikih stranaka”. Odustao je od tvrdnje da je sam sebi namjerno podvalio grešku u izračun, kako je tvrdio nekoliko sati ranije:

1__

Bivši dekan koji pretendira na poziciju guvernera

Na novinarsko pitanje o kojem mediju govori nije odgovorio, ali je iz poduljeg nepreciznog odgovora bilo jasno da se referira na nas. Telegram je doista prvi ukazao na nelogičnosti u njegovoj teoriji. I taj tekst bio je potpisan kao redakcijski jer je na njemu, doista, radila cijela redakcija Telegrama i pritom se dobro zabavljala.

Bilo nam je, priznajemo, nezamislivo da je profesor i bivši dekan uvaženog fakulteta u Zagrebu, koji pritom pretendira na poziciju guvernera HNB-a, u stanju napraviti elementarnu artimetičku pogrešku. Pa smo zajedno, nekoliko puta i vrlo koncentrirano pregledavali njegov video; profesor je nedvojbeno pogriješio, što je, osim u našem nedavnom članku, provjerljivo i na prezentaciji koju je sam objavio:

Neinteligentni HDZSDP trolovi

Ovaj tekst, također, potpisan je redakcijski jer je, ponovno, cijela redakcija Telegrama, vrlo koncentirano, pregledavala današnju press konferenciju Živog zida. Na kojoj je profesor, umjesto isprike građanima zbog krivog izračuna jednog od svojih glavnih predizbornih obećanja, ponudio napad na medij koji je razotkrio njegovu pogrešku.

O inicijativama profesora Lovrinovića, Telegram je ranije objavljivao i autorske tekstove; primjerice ovaj, koji su potpisali Oriana Ivković Novokmet i Filip Raunić. Osim s medijima, profesor se na Facebooku obračunava i s građanima koji su primijetili njegovu pogrešku, pa ih naziva subinteligentnima.

1
10
3
4
12
Screen Shot 2016-08-26 at 17.18.05
_______
Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više