Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Macronov posjet bliži se kraju, prije ručka u Esplanadi razgledao je Rimčevu Neveru

Ipak nije sjeo niti u jedan od automobila

FOTO: N1

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u posjetu je Hrvatskoj koji se bliži kraju. Jutros je posjetio Pantovčak i sastao se s predsjednikom Milanovićem, potom položio vijenac poginulima na Spomeniku domovini pa se uputio na sastanak u Banske dvore na kojemu je, između ostalog potpisan ugovor o nabavci Rafalea.

Nakon toga su on i premijer izašli na Markov trg i u Ćirilometodsku ulicu do vidikovca gdje su gledali nekoliko preleta Rafalea. Potom je Macron krenuo na ručak u Esplanadu gdje će biti brojni uzvanici iz društvenog i javnog života, a jedan od njih je i Mate Rimac.

Bugatti i Nevera pred Esplanadom

Upravo su Rimčeva Nevera i jedan Bugatti parkirani ispred Esplanade gdje ih je Macron razgledao. Prije toga je Rimac za N1 dao kraku izjavu i odgovorio jesu li njegovi auti brži od Rafalea.

“Pa, na pisti, do određenog trenutka dok ovi ne polete vjerojatno jesu”, rekao je Rimac. Dodao je da je suradnja Bugatti Rimac fin primjer francusko-hrvatske suradnje. Govoreći o automobilima Rimac je rekao i: “Ako želi, možemo se i provozati.”

Kad je Macron došao Rimac mu je objasnio nekoliko detalja o vozilima, a francuski predsjednik se najduže zadržao kod Nevere, nakon čega se s premijerom Plenkovićem zaputio na ručak.

Macron razgledao Neveru N1
Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više