Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Makarski gradonačelnik proziva Novak Srzić za ludo trošenje javnog novca. Ona: ‘Ma samo trača!’

Paunović se požalio da mu 'oči bode' veliki ugovor TZ-a i poljske tvrtke iz Krakova, čija je vrijednost 80 tisuća eura

22. 09. 2012., Rovinj - 
Weekend Media Festival, diskusija "Regija 3.0", Hloverka Novak Srzic
Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL
FOTO: Danijel Berkovic/PIXSELL

Makarski gradonačelnik Zoran Paunović na konferenciji za novinare izvijestio je javnost o dosadašnjim rezultatima provjere rada Turističke zajednice toga grada. I još jednom iznio optužbe na račun bivše šefice TZ-a Hloverke Novak Srzić, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, krajem rujna Slobodna je objavila kako su u Turističku zajednicu nakon anonimne dojave ušli istražitelji Županijskog državnog odvjetništva i policija te da provode izvide vezano uz ‘Božićni grad’, skupe, preplaćene hladnjake u novom multimedijalnom centru, ugovore s nekim makarskim tvrtkama i poljskom tvrtkom koja je za TZ izradila jednu aplikaciju.

U javnost je tada izašla i informacija kako inspekcijski nadzor provodi i Ministarstvo turizma, a danas je dio rezultata svih tih pretresanja iznio Paunović.

Rezultati ŽDO-a i policije još nepoznati

“Rezultati dva nadzora su poznati i čekamo još rezultat od ŽDO-a i MUP-a. Prema izvješću Ministarstva turizma, a koje je uglavnom pozitivno, imamo dva manja nedostatka koja trebamo otkloniti. Prvi je usklađivanje Poslovnika o radu Skupštine sa Zakonom, za što je dan rok od 60 dana. Drugi nedostatak se odnosi na objavu na mrežnim stranicama TZ-a Makarska o godišnjem programu rada i tu je također dan rok od 60 dana da se ispravi nedostatak”, priopćio je Paunović.

No, potom je dodao kako je on naručio i poslovnu analizu, koja je bila vezana uz novčane tijekove za razdoblje od 2019. do 2020. te da je i ona upravo dovršena. “Istaknuo bih analize koje se odnose na Božićni grad i Crafting, gdje je evidentno da je TZ na sebe preuzimao neke troškove koje nije trebao preuzimati”, kazao je Paunović te dodao da su se ti troškovi trebali dati poslovnim subjektima koji su se javljali na natječaj i koji su ostvarivali prihode na osnovu tih projekata.

Rekao je i kako mu “oči bode” veliki ugovor TZ-a i poljske tvrtke iz Krakova, čija je vrijednost 80 tisuća eura, a koji je sklopljen u vrijeme Novak Srzić. Riječ je o izrađenoj aplikaciji za koju su dosadašnji troškovi 411 tisuća kuna, a plaćeno je 305 tisuća kuna, i ostao je još jedan račun od 105 tisuća kuna, koji je proknjižen, a nije plaćen.

HNS: ‘On samo insinuira, trača i laže’

Istrage u TZ-u Makarska, kao i aplikaciju poljske tvrtke koja je trebala koštati 80 tisuća eura, komentirala je Hloverka Novak-Srzić koja je uzvratila na optužbe Paunovića.

“Otkako se ustoličio, mene je prozivao više puta. Od početka mandata, on samo insinuira, trača i laže, a jedna od laži je bila i kada je rekao da nema novca za sufinanciranje udžbenika makarskim srednjoškolcima jer je, kako je tvrdio, novac potrošen na kampanju HDZ-a. Osim toga, lagao je i da sam ja otišla u mirovinu 1. srpnja, a nisam nego 13. kolovoza”, kazala je pa dodala kako je u njeno vrijeme sve poslovalo po zakonima.

‘Sve su to iznosi koji su normalni’

“Što se tiče ugovora od 80 tisuća eura koji je TZ Makarska potpisao s poljskom tvrtkom, tu nema nikakvih nepravilnosti jer je riječ o tvrtki koja je radila za Valamar hotele i bila je naša referenca. Od 80 tisuća eura, aplikacija je koštala 14 tisuća eura, a ostatak se odnosi na njezino godišnje održavanje i na izradu velikog multimedijalnog stola u infocentru TZ-a Makarska. Sve su to iznosi koji su normalni na tržištu”, kazala je Novak Srzić.

Pritom dodaje kako gradonačelniku koji je napada nije meta samo ona već i Turističko vijeće koje je HDZ-ovo. Proziva ih, kako je kazala, “ne bi li politički osigurao TZ i zato se služi prljavim igrama”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više