Politika & Kriminal

Korona se širi zatvorskim sustavom. U Remetincu 77 zaraženih, posjeti samo uz negativan PCR

Ministar Malenica je potvrdio da su se koronom u zatvorskom sustavu zarazile 82 osobe

07.04.2021., Zagreb - Ministar pravosudja i uprave Ivan Malenica dao je izjavu medijima u Hrvatskom saboru tijekom aktualnog prijepodneva. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Koronavirus se širi i zatvorskim sustavom pa je tako u njemu trenutno zaraženo 82 ljudi. Još 106 osoba iz tog sustava nalazi se u samoizolaciji. Najnovije brojke je za HRT potvrdio ministar pravosuđa Ivan Malenica koji je kazao kako su zbog toga uvedene određene mjere pri posjetu zatvorenicima.

“Poduzimamo daljnje mjere kako bismo spriječili daljnje širenje virusa u zatvorskom sustavu”, kazao je ministar te dodao kako je virus u zatvor u Remetincu ušao prilikom posjete zatvoreniku. Upravo je situacija u Remetincu najgora u sustavu, piše Jutarnji list. Naime, taj dnevnik je objavio, iznoseći brojke od petka, kako je od 85 zaraženih u sustavu njih čak 77 iz Remetinca, te da su ondje 94 osobe u samoizolaciji, a među njima i devet službenika.

Strože mjere

Prema pisanju Jutarnjeg, zbog novonastale situacije zatvorenicima su zabranjeni izlasci, a posjeti zatvorenicima mogu se ostvariti samo uz predočenje negativnog PCR-testa ili covid-potvrde. U svim kaznenim tijelima provodi se dezinfekcija prostora i predmeta, a na radnim mjestima podijeljena su sredstva za dezinfekciju ruku i jednokratne rukavice te se koriste zaštitne maske.

Donesen je protokol o prijemu i otpremi paketa za zatvorenike te su određene sobe za samoizolaciju novopridošlih zatvorenika, a prostorije za prijem novih zatvorenika dezinficiraju se nakon svake pretrage.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu