Politika & Kriminal

Mali podsjetnik predsjednici na 27-godišnjeg policajca, tatu dvojice sinova, kojeg je ubila bomba Bušićevih

HDZ je danas ponosno objavio video u kojem Julienne Bušić, žena osuđena za terorizam, podržava Grabar Kitarović

FOTO: New York City Police Department, New York

Brian Murray imao je 27 godina kad ga je ubila bomba koju su Zvonko i Julienne Bušić ostavili u pretincu za prtljagu na kolodvoru u New Yorku. Murray je poginuo 11. rujna 1976. godine, iza sebe je ostavio dva mala sina i suprugu Kathleen.

Kathleen Murray Moran prije dvije godine opisala je u svojoj knjizi Life Detonated kako je izgledao život njezine obitelji usred i nakon stravične tragedije koju su prouzročili Bušićevi.

Iza njega su ostali sinovi, 2-godišnjak i 4-godišnjak

Te večeri kad joj je suprug ubijen stavila je na spavanje sinove – dvogodišnjeg Chrisa i 4-godišnjeg Keitha, kad je čula vijesti o otmici aviona nakon polijetanja iz New Yorka. Oteli su ga bračni par Bušić, Hrvat i Amerikanka, tvrdili su da imaju bombu.

Iako se kasnije pokazalo da je bila lažna, pravu bombu su postavili na željezničkoj stanici Grand Central u New Yorku. Njezin suprug bio je u ekipi za deaktivaciju eksplozivnih naprava, a Kathleen se nadala da će ovo biti još jedna rutinska akcija koja će proći dobro. No, nije.

HDZ je ponosno objavio video

Kad nisu uspjeli deaktivirati bombu preko daljinskog upravljača, policajci su joj se približili. Naprava je eksplodirala i ubila Murrayja, iza kojeg su ostala dva mala sina i supruga koja je godinama kasnije pokušavala shvatiti zašto je njezin suprug poginuo.

Danas je HDZ na svojim društvenim mrežama ponosno objavio video u kojem Julienne Bušić, koja je osuđena na doživotni zatvor ali je puštena nakon 13 godina, javno podržava Kolindu Grabar Kitarović.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu