Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Malo zabave s tvrde desnice: Hrvoje Hitrec predlaže da napadnemo BiH i uzmemo im nešto teritorija

"Putin bi to riješio za jedno popodne", piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu

FOTO: Boris Scitar/Pixsell

Poznati spisatelj Hrvoje Hitrec predlaže vojnu invaziju na susjednu Bosnu i Hercegovinu, i otimanje bosanskog grada Neuma po uzoru na Putinovo pripajanje teritorija u Ukrajini. Tim manevrom, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu Projekt Velebit, izbjegnula bi se potreba izgradnje Pelješkog mosta.

“Ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom. Je li se mogla izbjeći njegova gradnja?”, piše Hitrec o mostu. “Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrirati. Putin bi to riješio za jedno popodne”.

Inspiracija je Putinova okupacija

Za pretpostaviti jest kako pod “nemirnom integracijom” i putinovskim rješenjem Hitrec misli na vojnu okupaciju, kakvu je ruski predsjednik izveo na Krimu. Početkom 2014. godine ruske su snage zauzele teritorij Krimskog polutoka i isforsirale njegovo pripajanje Ruskoj federaciji.

U ostatku hit-kolumne Hrvoje Hitrec, autor popularnih Smogovaca, bavi se Srbima, jugoslavenima, protuhrvatskim kadrovima u kinematografiji, Punišom Račićem i ignoriranju koje je doživio od strane trenutnog vodstva Hrvatske demokratske zajednice.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više