Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Mama uhićenog direktora Ine osnovala firmu bez zaposlenih i u godini zaradila 9,4 milijuna kuna

Gospođa Rada Škugor imala je još jednu, nevjerojatno uspješnu firmu

FOTO: screenshot / YouTube Volim Šibenik

Rada Škugor, majka uhićenog Damira Škugora koja je dosad u Šibeniku prodavala pozamanteriju, imala je još jednu tvrtku s nevjerojatnim poslovnim rezultatima.

Već smo ovih dana izvještavali kako je gospođa vlasnica tvrtke 3D-Company, koja je među brojnim djelatnostima registrirana i za trgovinu plinom. No, podaci poslovnih servisa pokazuju kako je vodila i firmu Tri D Rada koja je u godinu dana i bez zaposlenih ostvarila 23,7 milijuna kuna prihoda i 9,4 milijuna kuna dobiti.

Biznis nije dugo trajao

Tvrtka je prema Poslovnoj.hr primarno registrirana za djelatnost Trgovina na malo tekstilom u specijaliziranim prodavaonicama, no u sudskom registru trgovačkog suda stoji još niz djelatnosti, između ostalog i trgovina plinom.

Podaci pritom pokazuju kako joj je sav navedeni prihod stigao iz izvoza. Unatoč impresivnim poslovnim rezultatima, biznis nije dugo trajao. Tvrtka je osnovana krajem 2020., a ugašena je u studenome prošle godine. Osim što nije imala zaposlenih, nije imala ni bilo kakvu imovinu.

U članku iz svibnja ove godine na portalu Šibenik News Rada Škugor je opisana kao “žensko lice županijskog poduzetništva”, “najstarijom aktivnom šibenskom obrtnicom i poduzetnicom” te “nastavljačicom 110 godina duge tradicije prodaje pozamanterije u Šibeniku”. Kako su opisali, Škugor je počela raditi kao trgovkinja i poslovođa u prehrani, a nakon propasti Šibenke, okrenula se poduzetništvu.

Rezervirana klupa u crkvi

Nakon uhićenja njezina supruga i sina, jedan od njihovih mještana je opisao lokalnom portalu ŠibenikIn da je Rada Škugor sa suprugom Danom u crkvi Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika skupljala milodar i da tamo cijela obitelj ima i rezerviranu klupu u prvom redu na misama. Navodno su donirali i sredstva za obnovu crkve.

Jedan gospodin, koji je htio ostati anoniman, portalu je kazao da je Damir Škugor donirao 100.000 kuna za crkvu. “Time je valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu s priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane”, rekao je.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više