Mamić, čini se, pojačava obranu; u jednom od slučajeva sad će ga braniti i dvoje novih odvjetnika

Odvjetničkom timu pridružili su se Mate Matić i Dubravka Krklec

ZADNJA IZMJENA: velj. 17, 2017
Foto: PIXSELL

Zdravko Mamić, savjetnik Dinama kojeg se povezuje s optužbama teškima 280 milijuna kuna, ima novi odvjetnički tim. Kako doznajemo, od danas ga u istrazi u kojoj ga se sumnjiči za izvlačenje više od 90 milijuna kuna iz Dinama preko računa off shore tvrtki za fiktivne posredničke usluge prilikom transfera nogometaša, zastupaju odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec.

U istrazi, koju Telegram od početka intenzivno prati, uz Mamića su osumnjičeni i njegov sin Mario, nogometni menadžer, Damir Vrbanović, bivši glavni direktor Dinama, te dvojica poduzetnika – Igor Krota i Sandro Stipančić, vlasnici nekoliko off shore kompanija. Sumnja se da su Krota i Stipančić, nakon realiziranih transfera igrača Dinama u inozemne klubove, ispostavljali račune za navodne posredničke usluge i tako izvlačili novac za Mamića.

Suđenje u Osijeku, istraga u Zagrebu

Do sada je Mamića u svim postupcima zastupala odvjetnica Jadranka Sloković, koja je ovaj tjedan zbog preopterećenosti svog odvjetničkog ureda, budući da i dalje zastupa bivšeg premijera Ivu Sanadera, otkazala punomoć zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Doznajemo da će ona i dalje braniti Mamića u procesu što uskoro započinje na sudu u Osijeku, dok će ga u dijelu istražnog postupka koji se još uvijek vodi u Zagrebu sada, uz Jandraku Sloković, braniti i odvjetnici Matić i Krklec. Odvjetnik Matić do sada je u ovom slučaju zastupao Damira Vrbanovića, no ubuduće će bivšeg direktora Dinama braniti odvjetnik Janjko Grlić.

Karijera Mamićeve odvjetnice u USKOK-u

Odvjetnica Krklec do nedavno je radila u USKOK-u, državnoodvjetničkom tijelu koje je i pokrenulo postupak protiv Mamića. Ona doduše nije bila uključena u postupak protiv njega, već je kao zamjenica ravnateljice radila na rasvjetljavanju malverzacija u domaćoj farmaceutskoj industriji, u slučaju Farmal te na istrazi protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića.

Zastupala je i optužbu u procesu protiv Bojana Milkovića, direktora tvrtke Crosco, a radila je i na prijavama što su bile podnesene protiv Tomislava Karamarka i njegove tvrtke Soboli zbog poslova korporativne sigurnosti u brojnim javnim poduzećima. Sve te prijave je odbacila. U listopadu prošle godine na vlastiti zahtjev otišla je iz USKOK-a. Svoj novi angažman na obrani Zdravka Mamića za sada nije željela komentirati.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1070 članaka Više o autoru