Mamićevi odvjetnici poslali su neobično priopćenje o današnjem napadu na njega; aludiraju da su odgovorni i mediji

Pišu o širenju neargumentirane netrpeljivosti prema Mamiću

ZADNJA IZMJENA: kol. 22, 2017
Foto: PIXSELL

Povodom današnjeg napada na Zdravka Mamića u kojem je propucan u nogu u Zidinama kod Tomislavgrada, javili su se njegovi odvjetnici. U priopćenju koje potpisuju Mate Matić, Nikola Mandić, Ivan Stanić i Dubravka Krklec, napisali su kako će se, obzirom da je istraga o cijelom slučaju tek počela, suzdržati od davanja bilo kakvim izjava o ovom slučaju kako ne bi utjecali na tijek istrage.

Odvjetnici, koji osim Zdravka Mamića, inače zastupaju i njegova brata Zorana te sina Maria, podsjetili su kako ovo nije prvi napad na Zdravka Mamića, ali je onaj s najdalekosežnijim posljedicama.

Smatraju da mediji snose dio odgovornosti

U nastavku priopćenja, napali su medije. “Ujedno, apeliramo na medije i njihove predstavnike u vezi njihove odgovornosti osobito glede situacija u kojima isti daju medijski prostor i pozornost javnim osobama, stručnjacima, udrugama i njihovim predstavnicima, koji svojim istupima kroz medije šire izravnu, a neargumentiranu netrpeljivost prema Zdravku Mamiću, budući je isto zasigurno potaknulo nasilje prema istome.”

Odvjetnici dalje apeliraju na medije. “Stoga molimo predstavnike medija kako o ovom, tako i o drugim događajima odnosno sudskim postupcima vezano uz Zdravka Mamića objektivno informirati javnost sukladno pravilima novinarske profesije i etike, poštujući pri tome presumpciju nevinosti Zdravka Mamića.”