Maras ne uzmiče ni milimetar; opet će se kandidirati za šefa zagrebačkog SDP-a, spreman je, kaže, i na utrku za gradonačelnika

Izjavio je da članovima nudi svoju energiju, znanje i iskustvo

ZADNJA IZMJENA: srp. 16, 2017
Foto: PIXSELL

SDP-ovac Gordan Maras najavio je da će se kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a. U intervjuu koji je dao za Večernji list Maras kaže da želi vratiti SDP “tamo gdje treba biti”, ali i zaustaviti situaciju koju je Zagreb dobio koalicijom HDZ-a, Milana Bandića i Zlatka Hasanbegovića koji čine većinu u Gradskoj skupštini.

Istaknuti SDP-ovac, koji je i saborski zastupnik, i prije četiri godine kandidirao se za šefa zagrebačkog ogranka SDP-a, a tada je dobio manje glasova i od Davora Bernardića, koji je pobijedio, i od Miranda Mrsića. No, kaže da je sada situacija drukčija.

Spreman biti i kandidat za gradonačelnika Zagreba

“Tada su članovi procijenili da stranku u Zagrebu treba voditi netko posvećen zagrebačkom SDP-u, a ne netko tko obavlja drugu odgovornu dužnost. Sada je drugačije. Članovima nudim svoju energiju, znanje i iskustvo”, kaže Maras koji sebe smatra prepoznatljivom osobom koja se zna izboriti za svoj stav.

Smatra i da predsjednik zagrebačkog SDP-a mora biti i kandidat za gadonačelnika. Kaže da se spreman kandidirati i za gradonačelnika za četiri godine i biti alternativa Bandiću. “Moramo se nametnuti da pokažemo ljudima drugačiji način upravljanja gradom od onoga koji nude HDZ, Bandić i Hasanbegović”, dodaje. On je drugi kandidat koji je najavio da će se natjecati za šefa zagrebačkog SDP-a. Prije njega to je učinio Dominik Etlinger.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3131 članak Više o autoru