Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Marko Pavić na televiziji pričao kako je Tolušić izoliran slučaj u HDZ-u. Sjećate se, on je mažnjavao vina i parfeme

Bivši ministar kojeg je Telegram uhvatio u aferi, sinoć je gostovao u emisiji Otvoreno

FOTO: HRT

U sinoćnjem Otvorenom, na temu odlaska Zdravka Marića te uhićenja bivšeg potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića, između ostalih je gostovao bivši ministar i današnji predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije, Marko Pavić.

Referirajući se na uhićenje svog bivšeg kolege Tolušića, Pavić je izjavio kako svaka manipulacija i prijevara što se tiče novca iz EU fondova ima svoje ime i prezime. “Upravo je HDZ u ovom mandatu inzistirao da imamo europskog tužitelja. Nismo trebali, jedna smo od 22 zemlje koje su se odlučile to imati i to je dobro”, rekao je.

‘Sve što ima ime i prezime treba raspitati’

Pavić je poručio da treba sve istražiti. “Nema nikakve strukturalne greške ili korupcije u EU fondovima. Da ima, Europska komisija ne bi nam uručila 700 milijuna eura sredstava prije desetak dana”, kazao je.

Ispričao je da, kada je riječ o strukturnoj kontroli, postoje četiri razine kontrole: od ministarstva, preko neovisne agencije, revizora Europske komisije pa do Europskog revizijskog suda. “Za 2021. godinu nisu našli nijednu grešku. Sve što ima ime i prezime treba raspitati, istražiti. Nama kao državi je bitno da se sustav EU fondova koristi i da ga imamo prilike koristiti za razvoj države i na korist naših građana”, rekao je.

Marko Pavić je, inače, također bio akter velike afere koju je otkrio Telegram. Kako je objavio naš novinar Drago Hedl, tadašnji ministar na službenu je karticu kupovao skupa vina, parfeme i dezodoranse.

Pavić se pokušavao opravdati kako su to bili “darovi za visoke europske dužnosnike”, no nije mu prošlo pa je potrošeni iznos na kraju vratio, a Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo ga je s 5000 kuna.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više