Politika & Kriminal

Umro je Slobodan Praljak

Praljak je umro od posljedica otrova koji je popio

29.10.2003., Zagreb - Hotel Sheraton, predstavljanje knjige Dunje Ujevic: "Gojko Susak". Slobodan Praljak. 
Photo: Boris Scitar/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak umro je u bolnici u Haagu, potvrdio je Hini izvor blizak Praljku. Posljedica je to, prema svemu sudeći, otrova koji je popio.

Sudac Agius je na kraju današnjeg izricanja presude bosanskohercegovačkoj šestorci rekao kako su nizozmekse vlasti pokrenule istragu o današnjim događajima u haškoj sudnici.

Nakon što mu je Haški sud potvrdio kaznu od 20 godina zatvora za ratne zločine, on je ustao, viknuo: “Slobodan Praljak nije zločinac! S prijezirom odbacujem vašu presudu!” i popio nepoznatu tekućine iz bočice koju je u sudnici imao sa sobom.

Prva informacija tek nakon sat vremena

Trenutak je izgledao iznimno dramatično, no sudac se na prvu nije obazirao na Praljkovu reakciju, samo mu je rekao da sjedne. Međutim, Praljkova odvjetnica zatražila je prekid i kazala kako je njezin klijent popio otrov. Čitanje presude je prekinuto u tom trenutku i spustio se zastor.

Prva službena informacija uslijedila je tek nakon više od sat vremena kad je glasnogovorništvo suda priopćilo da se Praljku pruža sva medicinska njega. Zamolili su medije da ostanu mirni i rekli kako će im dati daljnje informacije.

Praljak je u vozilu hitne pomoći, uz policijsku pratnju, izvezen na stražnji izlaz suda. Pretpostavlja se da se vozilo s Praljkom uputilo prema gradskoj bolnici gdje je umro.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu