Mediji pišu da je Sirijac koji tvrdi da ga je hrvatska policija odvojila od kćeri pobjegao iz azila

Sirijac je optužio hrvatsku policiju da ga je odvojila od petogodišnje kćeri

ZADNJA IZMJENA: ruj 28, 2018

Sirijac Wadie Gahzi, koji tvrdi da ga je hrvatska policija prije 15-ak dana odvojila od petogodišnje kćeri, pobjegao je iz azila Porin u zagrebačkim Dugavama gdje je bio smješten zadnjih nekoliko dana.

Kako doznaje 24 sata, 43-godišnji Sirijac od četvrtka ujutro nije bio na prozivci u azilu. Inače, prozivke su svakog dana u 22 sata navečer i u 6 ujutro. Ukoliko ga policija pronađe, Gahzi će biti deportiran s obzirom da mu se bijegom iz azila ukida pravo na zahtjev za azil.

Pokazalo se da nije govorio istinu

Cijela priča postala je dosta čudna kada je ovoga tjedna RTL-ova Potraga objavila kako je Sirijac još prije mjesec dana prošao prvo crnogorsku, a onda i bosansku granicu, te da već tada s njim nije bilo nikakve djevojčice.

Prvo je u srijedu objavljeno kako je prije gotovo mjesec dana, 30.8. 2018. Sirijac Wadie Gahzi registriran u BiH, no da djevojčica nije bila s njim. U četvrtak je objavljeno i kako je još ranije, 23.8. registriran na granici Crne Gore i Albanije te da ni tada s njim nije bila njegova kći Allsa.

Tvrdi da ga je policija odvojila od djevojčice

Hrvatski mediji su o Sirijcu počeli pisati prošlog vikenda kada je objavljen video u kojem je tvrdio da ga je 12. rujna na području sela Smoljanac u blizini Plitvica policija odvojila od petogodišnje kćeri Allse te vratila u BiH.

Nakon što je hrvatska policija demantirala njegove navode, ipak su krenuli u potragu za djevojčicom koja je evidentirana i u bazi nestalih. Sirijac je u ponedjeljak zatražio azil i otad je boravio u Porinu.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program