Lokalni portal piše da je u Šibeniku prije koji dan uhićen vjeroučitelj koji je pokušao zlostavljati maloljetnike

Sudac ga je pustio da se od optužbi brani sa slobode

ZADNJA IZMJENA: svi 15, 2018
Foto: PIXSELL

Šibenski lokalni portal javlja da je jedan vjeroučitelj i voditelj župnog zbora u Šibeniku priveden zbog sumnje da je seksualno zlostavljao maloljetnika. Navodno je uhićen još prošlog tjedna, ali je zatim pušten da se brani sa slobode.

Prema pisanju portala Šibenik IN, spomenuti vjeroučitelj je sredinom prošlog tjedna pokušao pipati jednog maloljetnika. Mladić mu se suprotstavio i rekao roditeljima što se dogodilo.

Navodno se nešto slično dogodilo i drugima

Roditelji su potom o svemu razgovarali sa svećenikom koji vodi župu u kojoj je došlo do zlostavljanja, a svećenik je sve prijavio policiji. Mladić je navodno kasnije saznao da su još neki njegovi prijatelji imali slično iskustvo sa spomenutim vjeroučiteljem.

Glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić rekao je za Šibenik IN da je dežurni sudac istrage odbio prijedlog državnog odvjetnika da se vjeroučitelju odredi istražni zatvor. “Umjesto istražnog zatvora, kao najtežu mjeru, sudac je osumnjičeniku odredio mjere opreza iz Zakona o kaznenom postupku”, rekao je Ivić i dodao kako je sudac ocijenio kako će te mjere opreza u konkretnom slučaju imati istu svrhu kao i istražni zatvor.

Jerko Mihaljević
Telegram autor
729 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program