Politika & Kriminal

Mediji pišu da Lavrov ipak neće doći u Zagreb, zbog epidemioloških razloga. U Sarajevo i Beograd ide

Lavrov je Zagreb trebao posjetiti 27. listopada

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov speaks during a meeting with his Croatian counterpart in Moscow on May 23, 2017.  / AFP PHOTO / Yuri KADOBNOV
FOTO: AFP

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u sklopu svoje balkanske turneje trebao je 27. listopada boraviti u Zagrebu, međutim njegov posjet je odgođen. Jutarnji list piše kako je Lavrov posjet glavnom gradu Hrvatske, u kojem nije bio 15 godina, odgodio iz “epidemioloških razloga”.

List napominje kako Lavrov pritom nije odgodio putovanja u Atenu, koju će posjetiti 26. listopada, Sarajevo u koje ide 28. listopada, kada planira i posjet Beogradu u kojem bi trebao ostati i 29. listopada. Sve su to, dodaju, gradovi u kojima se korona također širi, a koji su i dalje na listi posjeta ruskog ministra.

Posjet najavio veleposlanik

Lavrovov posjet najavio je ruski veleposlanik Andrej Nesterenko prilikom predaje vjerodajnica na Pantovčaku sredinom ovog mjeseca.

“Ministar Sergej Lavrov će se 27. listopada susresti s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Zoranom Milanovićem“, rekao je ranije za HRT Nesterenko koji je ujedno dodao kako bi jedna od tema mogla biti i posjet Vladimira Putina Hrvatskoj u 2021. godini.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu