Mediji pišu da USKOK istražuje muljanje s adventskim kućicama

Provjerava se i kako su kućice dijeljene tijekom ranijih turističkih manifestacija

ZADNJA IZMJENA: stu 29, 2019

USKOK je pokrenuo izvide kako bi ustanovio što se točno događa s drvenim kućicama na ekskluzivnim lokacijama u Zagrebu, koje su ljudi bliski zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću dobili po sumnjivo niskim cijenama, neslužbeno doznaje 24 sata. U fokusu istrage je Advent u Zagrebu koji počinje sutra. Na toj je manifestaciji mali broj tvrtki vrlo povoljno dobio pravo postaviti kućice, koje su onda po višestrukim cijenama iznajmljene dalje.

Osim Adventa, USKOK će istražiti i to kako su kućice na Trgu bana Jelačića dospjele u ruke tvrtke dugogodišnjeg Bandićevog vozača Zdravka Krajine, kao i tvrtke povezane s Ratimirom Jurekovićem, zaposlenim u Zagrebačkom holdingu. Obojica spomenutih svjedočila su na suđenu u Aferi Agram, gdje su promijenili iskaze u korist zagrebačkog gradonačelnika.

Ogromna zarada na kućicama.

Bandić je Krajininoj tvrtki Eko sajam iznajmio javnu površinu za postavljanje 51 drvene kućice na Jelačićevom trgu na manifestaciji “Martin u Zagrebu” i to uz naknadu od 10.500 kuna. Eko sajam je kućice iznajmljivao po višestruko većoj cijeni te je tako zaradio gotovo 240 tisuća kuna.

Zgodan je i podatak da je Bandić samo tijekom ove godine svom vozaču dao 318 štandova i 54 kućice po neobično povoljnim cijenama. Dobro je prošla i tvrtka koja je kućice preuzela nakon toga, Etno sajam, čiji je vlasnik rođak Ratimira Jurekovića.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2008 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program