Mediji pišu da Vlada osniva Krizni stožer za gospodarstvo

Poduzetnici danima pozivaju Vladu na osnivanje Stožera kako bi se spasilo gospodarstvo

ZADNJA IZMJENA: ožu 26, 2020
Foto: Pixsell/Telegram
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nakon što je Vlada Andreja Plenkovića u petak najavila, a u utorak detaljnije objasnila, svoj set mjera za pomoć gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa, postalo je jasno da je podcijenila krizu. Na to danima upozoravaju hrvatski poduzetnici koji su jučer, osim smjene ministra gospodarstva, pozvali i na osnivanje Kriznog stožera za gospodarstvo.

Izgleda da bi se to sad doista i moglo dogoditi. Jutarnji, naime, piše da Vlada osniva Krizni stožer za gospodarstvo koji bi, doznaju, trebali činiti “ugledni ekonomisti, bivši političari, menadžment nekih poznatih hrvatskih kompanija, ljudi iz realnog sektora… i ekonomski stručnjaci iz oporbe”.

U petak uvodni sastanak?

Navodno bi se već u petak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici trebao održati sastanak Gospodarsko-socijalnog vijeća s udrugama poduzetnika i sindikalnim središnjicama, što Jutarnji opisuje kao “uvod u osnivanje” novog tijela. Kako pišu, idući tjedan Vlada bi trebala predstaviti i novi set mjera.

“Budući da je za nas ovo bio snažan šok koji nitko nije mogao predvidjeti, išli smo s prvim setom mjera, a sada ide drugi dio. Stožer će, po uzoru na Stožer Civilne zaštite, imati i ulogu komunikacije s javnošću, objedinit će sve podatke vezane uz stanje na tržištu rada (broj korisnika minimalca, izdavanje propusnica), dakle, radit će i tehničke, ali i operativne stvari”, rekao je izvor iz Banskih dvora za ovaj dnevnik.

Jučer je Inicijativa Glas poduzetnika, koja okuplja 60 tisuća tvrtki, upozorila još jednom kako će zbog mlake Vladine reakcije bez posla ostati stotine tisuća ljudi.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program