Mediji su iskopali još nekoliko stanova koji navodno vode do uhićenog šefa Janafa, sad su već na 7

Četiri stana glase na tvrtke iz kojih je Kovačević morao službeno izaći, ali navodno su i dalje u njegovu vlasništvu

ZADNJA IZMJENA: ruj 25, 2020

Uhićeni šef Janafa Dragan Kovačević u svojoj je imovinskoj kartici prijavio tri stana, no 24 sata pišu kako je još četiri prikrio. Naime, kao vlasnici stanova vode se tvrtke kojima je Kovačević bio vlasnik ili suvlasnik, a to je, barem službeno, prestao biti kada ga je Vlada imenovala šefom Janafa.

Sada 24 sata tvrde da je Kovačević i dalje vlasnik spomenutih tvrtki, čime se dolazi do sedam stanova u Zagrebu koji su na Kovačevića, njegove navodne tvrtke ili je bio suvlasnik sa suprugom. Njihova vrijednost je, pišu 24 sata, oko devet milijuna kuna.

Portal piše kako tvrtke na koje glase još četiri stana nemaju zaposlenih, da im poslovanje nije bi približno dovoljno uspješno da bi mogle kupiti takve nekretnine, a da se ni jedan od tih stanova ne koristi u poslovne svrhe. Prema cijenama u novijim zgradama u kojima se stanovi nalaze, približna vrijednost ta četiri stana je minimalno 3,5 milijuna kuna, pišu 24 sata.

Kupnja stana od čovjeka kod kojeg je pronađen auto?

Jedan od novootkrivenih stanova nalazi se u Veslačkoj ulici i glasi na tvrtku Finkor, iz koje je 2012. Kovačević službeno izašao i navodno je predao odvjetničkom uredu.

Riječ je o zgradi u kojoj su se stanovi prodavali po cijeni od 2300 do 2700 eura za kvadrat, a koju je izgradila tvrtka Alfa stan. Ista ona tvrtka koju vodi i kojoj je jedan od suvlasnika Dean Šparavec, a u čijoj je garaži ispred vile navodno pronađen Kovačevićev automobil s milijun eura u gotovini. Njih dvojica su prijatelji, piše portal te navodi da je u Alfa stanu do lani bio suvlasnik i drugi Kovačevićev partner – bivši bankar Željko Udovićić.

Stan u Veslačkoj je površine gotovo 60 četvornih metara i uz njega ide parkirališno mjesto. Prema prodajnim cijenama, vrijedan je barem 150.000 eura ili oko milijun kuna. U godini kad ga je kupila, tvrtka Finkor je imala 90.000 kuna prihoda i 6000 kuna dobiti, donosi 24 sata.

Još dva manja i jedan od 101,1 metar četvorni

Drugi novootkriveni stan koji glasi na istu tvrtku, a koja mu je postala vlasnikom prije no što je Kovačević postao šef Janafa, nalazi se na 5. katu u Adžijinoj ulici i površine je 101,1 četvorni metar.

Posljednja dva stana nalaze se u zgradi na uglu Harambašićeve i Ulice Livadarski put. Riječ je o malim, ali funkcionalnim stanovima koji se nalaze na četvrtom katu i imaju lođu, piše portal.

Jedan je nešto manji od 28 kvadrata, a drugi nešto veći od 34 kvadrata. Ta dva stana glase na tvrtke za koje 24 sata također tvrdi da su Kovačevićeve; Centar ekonomskog razvoja i Eko-Glob. Kupljeni su 2013. i 2016. godine.

Kovačevićev odvjetnik o nekretninama

Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić za Novu TV je komentirao informacije da njegov klijent posjeduje luksuzne nekretnine i da kod njega postoji nesrazmjer imovine.

“Nesrazmjer imovine nije sadržaj ovog postupka. Postupak je tek počeo. Nismo se bavili takvim stvarima. Ono što sam na brzinu saznao je da Kovačević ima doduše određene nekretnine, ali sam saznao i za solidno kreditno zaduženje. Ima nekih 400.000 eura kredita. Ne tvrdim da je to sve i da sam rekao sve. Ne bih govorio o nesrazmjeru”.

Zdravka Grund
Telegram autor
1907 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program