Medved uzvratio premijerki Brnabić; ‘Srbija je ta koja stalno pokušava vršiti reviziju povijesti’

'Ako govorimo o pokušaju revizije povijesti, Srbija to stalno pokušava činiti', kazao je Medved

ZADNJA IZMJENA: ruj 9, 2019
Foto: N1

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je u ponedjeljak pokušaj 11 pripadnika Vojske Srbije da uđu u Republiku Hrvatsku ocijenivši kako je riječ o “ružnoj provokaciji od strane Srbije”. Također je kazao kako su hrvatske službe dobro reagirale i spriječile provokaciju, prenosi N1. Medved je komentirao i izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić koja je kazala da se u Hrvatskoj događa zastrašujuća revizija povijesti.

“Ako govorimo o pokušaju revizije povijesti, Srbija to stalno pokušava činiti. Hrvatska naglašava istinu, povijest temeljenu na činjenicama, Hrvatska je branila domovinu i obranila ju je, od velikosrpske agresije. Danas smo članica Europske unije i NATO saveza, moderna zemlja, orjentirani smo ka gospodarskom razvitku i boljoj budućnosti, a Srbija ima unutarnjih problema i neka se njima bavi”, kazao je ministar branitelja.

Plenković osudio potez

Delegaciji Vojske Srbije ovog je vikenda zabranjen ulazak u Hrvatsku gdje im je, prema navodima RTS-a, cilj bio Jasenovac u kojem se obilježavao dan Jasenovačkih novomučenika. Zaustavljeni su na graničnom prijelazu Bajakovo i nije im dozvoljen ulazak u zemlju.

Ranije tijekom vikenda o incidentu je progovorio i hrvatski premijer Andrej Plenković. “Riječ je o pokušaju koji očito nije imao komerorativni karakter kao što bi to trebalo biti, već sa očito namjeravanom provokacijom i s ciljem izazivanja incidenta. Takva praksa je protivna međunarodnome pravu i za nas je kao državnu neprihvatljiva i mi je kao država najoštrije osuđujemo”, kazao je.

Zdravka Grund
Telegram autor
1762 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program