Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Rat u Ukrajini

Rat u Ukrajini Medvedev opet prijeti: 'Ulazak Finske i Švedske u NATO izazvat će vojni odgovor'

Medvedev je konstatirao da će recipročno odgovoriti postavi li NATO baze u te države

United Russia Party chairman and deputy chairman of the Russian Security Council Dmitry Medvedev speaks during an interview at the Gorki residence, outside Moscow, on January 27, 2022. (Photo by Yulia ZYRYANOVA / SPUTNIK / AFP)
FOTO: AFP

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ponovno prijeti Finskoj i Švedskoj oko ulaska u NATO ustvrdivši danas da će pristupanje nordijskih država Sjevernoatlantskom savezu “izazvati vojni odgovor”.

“Budu li u njima smještene NATO-ove baze i oružje, tada će naši reaktivni koraci biti simetrični tome”, kazao je Medvedev nakon sastanka o sigurnosnoj situaciji na granici s Finskom dugom 1300 kilometara, izvijestio je Interfax, a prenosi dpa.

‘Morat ćemo preispitati odnose s njima’

Članice NATO-a u ovome trenutku ratificiraju pristupanje Finske i Švedske Savezu, što su skandinavske zemlje zatražile zbog sigurnosnih razloga nakon što je Rusija u veljači napala Ukrajinu.

Prema Medvedevu, koji je trenutno potpredsjednik Vijeća sigurnosti Ruske Federacije, ta odluka Helsinkija i Stockholma znači da se sigurnosna situacija na Baltičkom moru pogoršava “jer Baltičko more sada zapravo postaje more kojim dominiraju države članice NATO-a”.

Optužio je dvije države da su pod utjecajem koji dolazi “preko oceana i iz Bruxellesa”. “Rusija će sada morati preispitati odnose s tim dvjema zemljama”, ustvrdio je Medvedev.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više