Politika & Kriminal

Medvedov državni tajnik psovao policajca u vukovarskom kafiću koji je kršio mjere. Razbio je i vrata u postaji

Zajedno sa Stjepanom Sučićem, u policiju je priveden i Krunoslav Šeremet, direktor Memorijalnog centra u Vukovaru

14.03.2017., Gracani, Zagreb - Ministar branitelja Tomo Medved i njegov pomocnik Stjepan Sucic posjetio podrucje gdje su pocela terenska istrazivanja i probna iskapanja mogucih zrtava Drugoga svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u naselju Gracani. 
Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Policijska uprava Vukovarsko-srijemska priopćila je kako su 28. studenoga oko 0,35 sati u ugostiteljskom objektu u Vukovaru, Dr. F. Tuđmana, policijski službenici zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.

U tome su, kako neslužbeno saznajemo iz dva policijska izvora, prednjačili Stjepan Sučić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja i predsjednik Povjerenstva Vlade Republike za zatočene i nestale, te Krunoslav Šeremet, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Odbili dati osobne iskaznice

Incident se dogodio u ugostiteljskom objektu Vukovarsko pub, u središtu Vukovara. ”Prilikom legitimiranja jedne muške osobe, koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir”, stoji u priopćenju u kojem se ne navode imena počinitelja.

Kako bi utvrdili njihove identitete policajci su obojicu pokušali dovesti u službene prostorije no kako je jedan od njih odbijao poći, priveden je uz uporabu tjelesne snage. U policijskom priopćenju navodi se kako se radilo 61-godišnjaku i 40-godišnjaku, te da su obojica nakon dovršene obrade puštena, a slijedi im prekršajna prijava.

Policajcu psovao ‘četničku mater’

Sučić (61) je prema informacijama Telegrama bio u vidno alkoholiziranom stanju i vrlo agresivan prema policiji, a u policijskoj postaji razbio je vrata i verbalno vrijeđao jednog od policajaca psujući mu ”mater četničku”.

U priopćenju vukovarske policije stoji kao će obojica, 61-godišnajk i 40-godišnjak biti prekršajno prijavljeni i dodaje se kako će ”s obzirom da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, policija će o tome izvijestiti nadležnu instituciju zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju”.

Pušteni su na slobodu

Iako je u incidentu morala sudjelovati i interventna policija, jedan od naših sugovornika blizak vukovarskoj policiji kaže da je obojicu, i Sučića i Šeremeta, s obzirom na težinu prijestupa koji su počinili, trebalo zadržati u postaji, no oni su pušteni nakon što im je utvrđen identitet.

I Sučića i Šeremeta u više smo navrata pokušali nazvati na njihova dva mobitela s čijim brojevima raspolažemo, no ni jedan ni drugi nisu se javljali na pozive.

Nastavite čitati