Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Menart raskida suradnju: Nakon kritika javnosti album Tram 11 povučen iz prodaje

Album u kojem se negira Jasenovac doživio je veliku popularnost na desnici

FOTO: Facebook/Velimir Bujanec

Nakon negativnih reakcija javnosti na njihov posljednji album “Jedan i jedan”, izdavačka kuća Menart odlučila je prekinuti suradnju s reperskim dvojcem Tram 11, službeno je potvrđeno.

Menart je svoju odluku objasnio na Facebooku, a pritom su se ispričali što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike.

“Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album “Jedan i jedan”, odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa. Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti”, napisali su.

Poštovani,Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album "Jedan i jedan", odlučili…

Posted by Menart Label on Monday, January 24, 2022

Target i General Woo ponovno su se odlučili na zajedničku suradnju, nakon 22 godine, a najavljujući novi album govorili su da u njemu progovaraju o društvenim nesuglasicama, političkoj sceni i njenim poltronima, te da upozoravaju na bolesti društva i pojedinaca i jednoumlje medijske i kulturne scene.

Album koji će se svidjeti desnici

Album je izazvao kritike u javnosti, o njemu se pisalo kao o “koktelu homofobije i mizoginije, šovinističke jugofobije i srbofobije”. Javnost je posebno zgrozila pjesma PŠK u čijim se stihovima blati i vrijeđa Đorđa Balaševića, novinarku RTL-a Danku Derifaj nazivaju “partizankom” i “provalnicom” zbog tekstova o nekretnini Marka Perkovića Thompsona, a za Jasenovac se tvrdi da je mit.

“Na čelu ti petokraka, u oku dugine boje u koliko si udruga što milijardu kuna broje? Puši k***c malo Titu, malo Castru, ‘ko Danka partizanka provaljuješ na terasu. Ne voliš kuhara, ali dobro grabiš iz lonca, svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca. Balaševići, nema vam države ni na igrici, pušite k***c za ćirilicu na Ilici. Bipolarni bipsići, j**o li vas ćaća, k’o Plenki i Njonjo, svi ste topla braća, olfo tolerantni, orjunaški unučići, toliko p**e kurac da ih zovemo Pušići”, jedan je dio stihova pjesme.

Naravno, album je postao apsolutni hit na desnici pa je tako i notorni desničar Velimir Bujanec objavio kako sluša pjesmu PŠK, a reperi su se nedavno i družili s njim i Hasanbegovićem.

PŠK Ugodno druženje nakon snimanja Podcasta Inkubator: General Woo, Target, Suicidal, Rale, Ante, Bujo i Haso…#tram11

Posted by Velimir Bujanec on Sunday, January 23, 2022

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više