Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Migranti s Papom proslavili njegov 85. rođendan

'Spasili ste nas', rekao je Franji afrički dječak

Pope Francis meets migrants and refugees at the Reception and Identification Centre (RIC) in Mytilene on the island of Lesbos on December 5, 2021 on the second day of his three-day Greece trip. Photo: Vatican Media/ABACAPRESS.COM,Image: 646472382, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
FOTO: Vatican Media/ABACAPRESS.COM,Image: 646472382, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Skupina migranata iz ciparskih izbjegličkih kampova koji se sele u Italiju inicijativom pape Franje u petak su mu zaželjeli sretan 85. rođendan.

“Spasili ste nas“, rekao je Franji afrički dječak tijekom susreta u vatikanskoj Apostolskoj palači, dan nakon što je dvanaest migranata stiglo s Cipra. Zaželjeli su mu sretan rođendan i darovali sliku afganistanskog izbjeglice koja prikazuje migrante kako prelaze more.

Papa dogovorio preseljenje migranata

Prvi od 50 izbjeglica koji stižu u Italiju iz ciparskih kampova na inicijativu Franje su iz Konga, Kameruna, Somalije i Sirije. Ostali će stići u idućih nekoliko mjeseci, a za njih će se brinuti i u društvo ih integrirati katolička humanitarna organizacija Sant’Egidio.

Papa je dogovorio preseljenje migranata prilikom svog posjeta Cipru početkom prosinca. Prvi katolički čelnik iz Latinske Amerike, izabran 2013., kao jedan od prioriteta svog pontifikata odredio je brigu za migrante i izbjeglice.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu