Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Migranti u šumi kod Saborskog stradali od mina. Izgleda da su zaobišli oznake minskih polja

Migrants and refugees walk towards a refugee center after crossing Croatian-Slovenian border near Brezice, Slovenia on October 23, 2015. AFP PHOTO / JURE MAKOVEC
FOTO: AFP

Migranti koji su jučer stradali na šumskom predjelu općine Saborskog naišli su na mine postavljene u Domovinskom ratu na negdašnjoj crti razgraničenja, potvrdio je načelnik Saborskog Marko Bičanić, policija je potvrdila da je jedan mrtav, a u bolnici u Ogulinu doznaje se da se u njoj liječe još dvojica ranjenih.

Policijska uprava karlovačka potvrdila je jučer i danas ponovila da je jedan muškarac mrtav, ne i koliko je ranjenih.

Policija još istražuje ovaj slučaj

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je da će o ostalim okolnostima jučerašnjeg stradavanja izvijestiti javnost kada prikupe sve informacije.

Ravnatelj ogulinske bolnice Davor Vukelja rekao je za Hinu da se kod njih liječe dvojica ranjenih Pakistanaca. Jedan je teže ranjen u trbuh, operiran je i odstranjeno mu je strano tijelo, još je na odjelu intenzivnog liječenja, ali je stabilno. Drugi je ranjen u koljeno, operiran je i dobro se oporavlja.

Migrantsku rutu nadziru iz zraka

Načelnik Marko Bičanić rekao je za Hinu da policija danas iz zraka pretražuje šire područje Saborskog, tzv. migrantsku rutu. Dodao je da je područje općine razminirano svuda gdje se znalo da ima mina, ali sa šumama je mnogo teže jer se uglavnom radi o minski sumnjivom području.

Ploče s oznakama mina postavljene su uz putove, a budući da ih migranti izbjegavaju kako ih se ne bi primijetilo, moguće je da oznake nisu niti vidjeli.

“Žao mi je tih ljudi, nadam se da će se migrantski problemi uskoro riješiti jer, koliko god se mi žalili da nam nije lako s migrantima, njima je puno teže”, rekao je Bičanić.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više