Mijenjaju se pravila debate u Americi. Više nitko ne želi vidjeti onu ludost od neki dan

Debata između Trumpa i Bidena potaknula je hitne promjene zbog upadanja u riječi i vrijeđanja

ZADNJA IZMJENA: lis 1, 2020
Foto: AFP

Povjerenstvo koje nadgleda američku predsjedničku debatu objavilo je da će promijeniti pravila kako bi sljedeće dvije rasprave Donalda Trumpa i Joea Bidena prošle bolje nego prva, prenosi u četvrtak BBC.

Jedna od mjera mogla bi biti gašenje mikrofona ako kandidati pokušaju prekidati jedan drugoga, izvijestili su američki mediji. Priopćenje je došlo nakon burne debate koja je prešla u prepirku, svađanje i vrijeđanje.

Iduća debata 15. listopada?

Iduća rasprava zakazana je za 15. listopada u Miamiju na Floridi. Ton i taktika prve predsjedničke debate kritizirani su diljem SAD-a i svijeta. Prepirkom su dominirali Trumpovi komentari o ultradesničarskoj skupini Proud Boys.

U srijedu je pokušao razjasniti svoje komentare, no njegovi kritičari i dalje drže da nije osudio bijele suprematiste. Komisija za predsjedničke debate objavila je kako je “postalo jasno da se preostalim debatama treba pridodati dodatna struktura kako bi se osigurala uređenija rasprava o problemima.”

Trumpov stožer nije sretan

Trumpov komunikacijski direktor Tim Murtaugh, koji je opisao kaotične scene u utorak navečer kao “slobodnu razmjenu ideja”, kritizirao je te planove.

“Rade to samo zato što je njihov čovjek sinoć bio potučen”, izjavio je. “Predsjednik Trump bio je dominantna sila, a sad Joe Biden pokušava obraditi suce. Ne bi trebali pomicati vratnice i mijenjati pravila usred igre.”

Kate Bedingfield, zamjenica direktora Bidenove kampanje, rekla je da će bivši potpredsjednik sudjelovati “pod bilo kojim pravilima koje komisija osmisli kako bi obuzdala ponašanje Donalda Trumpa.”

Više s weba
Ostanite uz telegramov program