Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Milanović: 'Ako ne bude pregovora Moskve i Washingtona, onda smo korak bliže Trećem svjetskom ratu'

Osvrnuo se i na komentar Sergeja Lavrova, ruskog ministra vanjskih poslova, kazao je: 'Pohvalio me, što ja mogu s tim'

Milanović je posjetio AD Plastik Grupu, tvrtku koja se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju. Tijekom posjeta obišao je pogon injekcijskog prešanja i linije bojenja te održao sastanak s vodstvom tvrtke.

Nakon obilaska predsjednik je dao izjavu za medije pa je komentirao slanje tenkova iz SAD-a i Njemačke Ukrajini. “Produžit će rat, dok Moskva i Washington ne dogovore kraj rata. U tim pregovorima neće nitko pitati ni Zagreb ni Bruxelles, a ako ih ne bude – onda smo korak bliže Trećem svjetskom ratu. Neki već misle da smo u njemu”, rekao je. “Kakav će utjecaj imati Leopardi ne znam, nisam dovoljno stručan”, dodao je.

‘Ako ćemo ići u rat, onda ćemo ići u rat’

Osvrnuo se i na komentar Sergeja Lavrova, ruskog ministra vanjskih poslova, kazao je: “Pohvalio me, što ja mogu s tim. Ne znam kako će tenkovi pomoći Ukrajini, možda pomognu, a možda izgore. Pozdrav svim kritičarima i dao Bog da ih Lavrov pohvalio”. O misiji vojne pomoći iz Hrvatske navodi kako je protiv toga da se petljamo te je dodao “ako ćemo ići u rat, onda ćemo ići u rat”.

Istaknuo je da se radi o proxy ratu u kojemu Ukrajinci daju živote, a Amerika oružje, što je rekao i ukrajinski dužnosnik. “Ne znam kako će tenkovi pomoći u ratu, možda će pomoći, a možda izgore”, rekao je Milanović.

‘Politika je loše utjecala na moje zdravlje’

Komentirao je i izjavu njemačke ministrica vanjskih poslova Annalene Baerbock koja je izjavila da se vodi rat protiv Rusije, ali ne i međusobno. “Sretno ovog puta, ali mi nismo u ratu ni sa kim. Možda je Njemačka u ratu s Rusijom opet, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina. Očekujem da nju pohvali Lavrov. Očekujem da joj Putin dodijeli medalju, Lavrov zaprosi, a da Grlić Radman bude kum. To je ta ista ekipa u Bundestagu koja je ljetos donijela rezoluciju o BiH u kojoj se bezobrazno miješaju u unutarnje poslove strane zemlje”, izjavio je predsjednik i dodao da će možda doći američki i njemački tenkovi do Krima, ali do tamo neće doći hrvatski vojnici.

Novinar ga je upitao kako je aktivno bavljenje politikom zadnjih 15 godina utjecalo na njegovo zdravlje, Milanović je odgovorio: “Loše je utjecalo na mene. Slabiji sam. Nekada sam mogao trčati na Sljeme. I onda pređeš pedesetu i shvatiš da postoje barijere. Previše se sjedi i puno se pije. Nezdravo se živi. Ne želim više živjeti kao kada sam imao 45 godina”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više