Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Milanović hit na Fox Newsu. Voditeljica: ‘Rekao je da svi migranti trebaju u Ameriku. Hvala, Zorane’

Snimka je objavljena na Twitteru i munjevito se širi

Fox News je, u jednom od priloga kojim su standardno kritizirali Bidena, emitirao izjave visokih europskih političara o izbjeglicama iz Kabula nakon talibanske okupacije.

Video je u utorak navečer objavio jedan korisnik Twittera i od tada je hit na hrvatskom dijelu mreže. Na snimci gledamo voditeljicu Fox Newsa kako čita: “Francuski predsjednik Macron kazao je da Francusku treba zaštititi od migranata”. Austrijski ministar unutarnjih poslova, nastavila je, smatra kako “ne postoji razlog zašto bi Afganistanci sada dolazili u Austriju”.

‘Hvala, Zorane’

I onda postaje zabavno: “Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da bi svi oni trebali pronaći svoje mjesto u Americi. Hvala, Zorane”, kazala je.

To je manje više točan citat predsjednikovog istupa od 22. kolovoza. Potencijalni migrantski val komentirao je izjavom bi što više izbjeglih Afganistanaca trebalo pronaći svoje mjesto u SAD-u. “Mi simbolički možemo primiti manji broj ljudi. Nije više 2015., prigrlio bih manji broj ljudi geste radi. Prag tolerancije u malim zajednicama poput naše nije isti kao u primjerice Velikoj Britaniji. Nisam za to da se kaže ne može, ali postoje granice”, izjavio je predsjednik prije mjesec dana.